Groen genieten in Dayspa

Ontspanning door Jet

Hands that touch the heart...

Dayspa
Dayspa is dé plek om tot jezelf te komen: een oase van luxe en rust. Dat merk je al gelijk als je binnenkomt. De aangename geur, de mooie inrichting en lekkere temperatuur: je voelt je gelijk ontspannen. Je wordt netjes ontvangen met een kopje Aveda Comforting Tea in de lounge. Voordat je begint met de behandeling wordt er gevraagd of je een vragenlijst wilt invullen. Hier staan vragen op over je gezicht, haar, lichaam en geest en aan de hand van deze vragen wordt de behandeling persoonlijk op je afgestemd. Elke behandeling is dus uniek. De behandelingen beginnen met een 'sensory journey' -een geurreis- waarbij je een aantal geuren krijgt te ruiken die passen bij jou als persoon. De geur die je het meest aanspreekt, wordt tijdens je behandeling aan de producten toegevoegd. Je leest het al, bij Dayspa letten ze op persoonlijke aandacht en details van begin tot eind. Je wordt individueel benaderd en dat voelt erg fijn. De aandacht ligt bij Dayspa niet alleen op haar- en huidverzorging maar ook op de innerlijke mens.
Ook erg bijzonder is dat Dayspa in hoge mate rekening houdt met het milieu. Zo is Dayspa naast een prachtige, luxe spa ook nog eens CO2 vrij en klimaatneutraal. Alles is 'groen': de spaarlampen, het papier en zelfs de inkt waarmee het papier bedrukt wordt. Het is dan ook niet gek dat ze werken met een milieubewuste productenlijn genaamd Aveda.

Aveda
De naam Aveda is een afkorting van het woord Ayurveda en staat voor een vijfduizend jaar oude wetenschap die zich bezighoudt met de wijze waarop men lang en gezond, in harmonie met de natuur, kan leven. Aveda levert schoonheidsproducten op basis van bloemen- en plantenextracten. Eén van de belangrijkste eisen van Aveda is dat deze bloemen en planten organisch gekweekt worden. Aveda wil alleen het beste van het beste. Zo wordt de lavendel niet uit Frankrijk gehaald (zoals je zou denken), maar uit Bulgarije waar Aveda de lucht, waarmee de lavendel in contact komt, beter en schoner vindt. De missie van Aveda is zorgen voor de wereld waarin we leven. Om de afvalstroom zoveel mogelijk te beperken, wordt gebruik gemaakt van gerecycled plastic, papier en karton. Aveda wordt niet op dieren getest en zorgt ervoor dat de boeren en inheemse volkeren, die de bloemen- en plantenextracten leveren, netjes betaald worden. Naar mijn mening is Aveda de perfecte combinatie van een prachtig luxe product dat ook nog eens milieubewust is. Er is een winkel aanwezig waar de Aveda-producten te koop zijn.

De behandelingen van Dayspa
Dayspa biedt heerlijke bijzondere behandelingen voor het hele lichaam. Je kunt hier terecht voor facial treatments die worden aangepast op jouw huidtype. Ook het lichaam kan flink worden verwend door middel van een bodywrap of een uitgebreide massage. Spa staat voor Sanitas Per Aqua (gezondheid door water). Het is dan ook niet gek dat er een heerlijk Thermae bad aanwezig is waar je helemaal in weg kunt dromen. De handen en voeten zijn de onderdelen van ons lichaam die we het meest gebruiken en het minst verzorgen. Daarom kunnen die hier ook flink onder handen worden genomen. Je kunt hier tot in de puntjes worden verzorgd, om specifieker te zijn: je haarpuntjes. Jawel, je kunt hier zelfs je haren laten knippen en verven, dit ook weer op een natuurlijke manier. Je verlaat het Dayspa als een nieuw mens! Kijk voor een compleet overzicht van de behandeling op www.dayspa.nl.

De Green science skin renewal treatment
Ik ben uitgenodigd om één van de nieuwe behandelingen te ervaren: de Green science skin renewal treatment. Dit is een behandeling die bedoeld is voor de rijpere huid om lijntjes en rimpeltjes te vervagen en meer elastine en collageen in de huid te brengen. De behandeling begint zoals eerder genoemd met een geurreis, wat ik echt een geweldige ervaring vind. Vervolgens wordt mijn huid gereinigd met een cleanser en een scrub. Daarna wordt mijn gezicht getrakteerd op een reinigend masker en terwijl dat zijn werking doet, wordt er een oogcrème en lipcrème opgebracht en een warm waterkussen onder mijn hoofd gelegd. Net toen ik dacht dat het niet beter kon worden, werd het nóg beter... Mijn voeten werden ook nog eens gemasseerd. I've died and gone to heaven! Na het masker werden mijn rimpeltjes (die ik eigenlijk nog niet heb, maar ik wilde de techniek toch even ervaren) aanpakt door middel van bepaalde massagetechnieken. Als afsluiting van mijn behandeling werd mijn gezicht, hals en decolleté gemasseerd door middel van een 5 fases massage. Ik blijf nog even nagenieten op de behandeltafel, ik voel me compleet ontspannen.

Het is een echte aanrader om Dayspa een keer te bezoeken. Het is zo belangrijk om jezelf in deze drukke en stressvolle tijd af en toe goed te laten verwennen, zodat je weer bij jezelf komt en het leven weer aan kan. En dat lukt bij Dayspa geheid!

Jullie, als lezeressen van Ze.nl, krijgen nu 10% korting op de behandelingen bij Dayspa. Grijp die kans en trakteer jezelf, je vriendin, je moeder of je dochter op een unieke ervaring. 

Dayspa
Laan der Hesperiden 90 (tegenover het Olympisch Stadion)
1076 DX Amsterdam

T. 020 - 794 93 66
F. 020 - 794 93 68
E. info@dayspa.nl