Laat je chakra's masseren!

Ontspanning door Jet

Ik ben helemaal fan van Dayspa, een prachtige -Aveda Lifestyle- Spa in Amsterdam en daarom vond ik het helemaal niet vervelend dat mij werd gevraagd om een nieuwe behandeling uit te proberen: de Chakra Balancing Massage. Dat klinkt spannend, maar wat houdt een chakra eigenlijk in?

Chakra-wat?
Chakra is een term uit de traditionele Indiase geneeskunde voor bepaalde plaatsen in het lichaam die van belang zijn voor je levenskracht. Chakra betekent cirkel of wiel. De chakra's zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, ze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.

Er zijn in totaal zeven chakra's. Deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra kan de gezondheid beïnvloeden - als er één chakra geblokkeerd is, bestaat er geen evenwicht en dat kan leiden tot een gevoel van onbehagen.

De behandeling van Dayspa zorgt ervoor dat jouw chakra systeem weer in balans komt en de energiestroom is je lichaam wordt hersteld.

De behandeling
Ik word naar een heerlijk geurend kamertje geleid waar ik me mag omkleden en een zachte badjas aan doe. Ik neem plaats op een stoel waar een heerlijk warm voetenbad voor me klaar staat. Nadat mijn voetjes zijn afgedroogd (ik voel me echt een prinsesje) worden er zeven chakra kaarten voor me klaargelegd waaruit ik er drie moet kiezen. Ik kies de chakra's Anahata (harmonie), Visuddha (expressie) en Sahasrara (wijsheid). Vervolgens mag ik gaan liggen op de massagebank en word ik verwend met een geurreis. Tijdens deze geurreis krijg ik geuren - die bij mijn gekozen chakra's horen - te ruiken en die zullen gedurende mijn massage ook steeds terugkomen. Vervolgens wordt mijn hele lichaam uitgebreid gemasseerd en zelfs mijn hoofdhuid word gekriebeld. Heerlijk! Nu komt het bijzondere gedeelte, de 7 chakra edelstenen worden op mijn lichaam geplaatst. Ze zijn van te voren warm gemaakt, dus ze voelen heerlijk aan. Mijn masseuse vraagt me om naar de punten toe te voelen en dit is heel fijn. Je wordt je opeens heel bewust van je eigen lichaam. Ook mijn voetjes worden nog even flink onder handen genomen en dan zit de massage er al weer op! Die 60 minuten vliegen echt voorbij...

En?
Ik raad deze massage aan, aan alle mensen die het gevoel hebben dat ze niet echt lekker in hun lichaam zitten. Je wordt namelijk 'gedwongen' om je lijf goed te voelen en dat geeft kracht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nou niet erg veel merkte van de chakra's, het was zeker een leuk extraatje. Voor de rest was het gewoon een heerlijke massage, waar iedere vrouw zichzelf af en toe op moeten trakteren!

Kijk voor meer informatie op de website van Dayspa.