Zo geef je een killermassage!

Lichaam door Rosanne
Als je weet hoe je een heerlijke massage geeft, kun je ook manlief leren hoe hij er een aan jou moet geven. Of je nu lief bent en graag wilt leren hoe je hem kunt verwennen of liever zelf verwend wordt, masseren leer je hier!

 
Hmm, lekkere handen die over je lichaam gaan om de stress van je af te laten glijden. Massages: we zijn er dol op. Helaas zijn we er vaak ook niet erg goed in. Tijd om te leren hoe we dat varkentje moeten wassen, eh, masseren! Enne, goed voorbeeld doet volgen, right, ladies?

 
Warm de olie op
Doe lekker veel olie op je hand en wrijf ze daarna over elkaar om het op te warmen, anders is het zo koud op zijn rug. Wrijf het daarna met lange rustige bewegingen over zijn hele lichaam. Je handen zijn parallel aan elkaar en gaan lans de ruggengraat naar beneden. Je mag ‘m goed invetten, hoor! Als je geen massageolie hebt, werkt babyolie ook erg goed.
 
Niet te hard drukken
Vooral mannen hebben er een handje van om hard te knijpen of te drukken, enne, dat is natuurlijk niet echt ontspannend. Maar het tegenovergestelde is ook vervelend. Probeer wat dingen uit en vraag wat hij lekker vindt. Dat verschilt nu eenmaal van persoon tot persoon. Het is nooit de bedoeling dat een massage pijn doet.
 
Doe rustig aan
Het is geen wedstrijd om zo snel mogelijk alle plekjes gehad te hebben. Take it slow and go with the flow. Probeer voor jullie allebei een lekker ritme te vinden. De ontvanger van de massage bepaalt hoe lang de massage duurt; dat kan vijf minuutjes zijn of een halfuur. Haasten staat even niet in jullie woordenboek!
 
Gebruik je gewicht
Om zelf niet supermoe te worden, is het handig om je gewicht in de strijd te gooien. Masseer manlief dus met heel je lichaam.
 

 
Vermijd botten
Het is niet erg lekker als er over je ruggengraat en botten wordt gewreven. Het kan zelfs ook een beetje gevaarlijk zijn. Als je namelijk te hard duwt, kun je de botten kneuzen. Hetzelfde geldt voor spieren over botten en aders. In de buurt van en richting het hart is prima, maar niet erop.
 
Cirkels maken
Leg een hand op zijn onderrug en leg je andere hand daarover heen. Strek je armen en maak kleine rondjes. Blijf aan één kant van de ruggengraat en herhaal dit twee of drie keer. Daarna kun je de andere kant doen! Probeer je kracht vanuit je middel te laten komen en niet vanuit je schouders.
 
Kreeftenklauw
Nu mag je z’n velletje lekker gaan kneden. Maak van je hand een L of een kreeftenklauw door je vingers bij elkaar te doen, behalve je duim. Nu kun je van onder naar boven en andersom zijn spieren beetpakken en voorzicht optillen. Doe dit een paar keer en vind een lekker ritme. Als je van hand wisselt, hou je het langer vol.

 
Knokkel wokkel
Maak van je handen losse vuisten. Zet ze parallel neer op zijn onderrug en glij langzaam naar boven naar zijn schouders. Vervolgens ga je van boven naar beneden terug, maar je drukt nog lichter. 
 
Knopen doorhakken – werkt ook bij jezelf!
Soms vind je een hard bultje op een spier, ook wel een knoop of triggerpoint genoemd. Deze verkrampte spier kun je makkelijk los masseren en het geeft veel verlichting als hij weg is. Draai zachtjes met je knokkels op en rond de knoop. Het mag een beetje onprettig voelen, maar niet echt pijn doen.
 
Je kunt ook een halve minuut je vinger op de knoop plaatsen en druk zetten. Herhaal dit een paar keer en de knoop is doorgehakt. 
 
Hieronder nog een filmpje waarin kort wat basistechnieken worden uitgelegd.


Geef jij liever massages of ben je een uitstekende ontvanger?