Tip: SPAWellness in Weesp

Ontspanning door Jet

Ik ben dol op saunabezoekjes! Voor mij is dit de ultieme manier van ontspannen... Gelukkig zijn mijn moeder en zus net zo dol op deze manier van relaxen en we proberen dan ook één keer per maand een saunadagje te plannen.

Deze keer was ons oog gevallen op SPAWellness in Weesp. Zal dit onze nieuwe stam-sauna worden?

Al aan de buitenkant zie ik dat SPAWellness anders is dan ik gewend ben. Het gebouw heeft een nieuwe, strakke en moderne uitstraling in tegenstelling tot de lichtelijk oubollige sauna's die ik ken. Ook de binnenkant van het wellnesscenter komt modern, chic en 'clean' over. Erg fijn.

Na het uitkleden en het nemen een uitgebreide douche gaan we de eerste sauna testen: de rozensauna. Deze sauna is redelijk mild en dus lekker om mee te beginnen. Zodra je de deur opendoet komt je een fijne rozengeur tegemoet. Op de saunakachel liggen grote brokken rozenkwartssteen; deze hebben volgens kristaltherapeuten een helende werking.
Vervolgens gaan we naar de hammam-ruimte, deze ruimte is gebaseerd op een oriëntaals badhuis. Eerst even het stoombad in om de poriën open te maken en vervolgens lekker scrubben met scrubzout om die dode huidcellen te verwijderen. Je houdt een zijdezacht huidje over...
Ook de buitensauna willen we proberen. Deze ligt aan de rand van een vijver en is flink heet. Om af te koelen duiken we de sneeuwcabine in. Dit is de eerste en enige sneeuwcabine in Nederland waar je afkoeling vindt in echte sneeuw. Ik wrijf mijn warme lichaam in met de witte vlokken. Brrr, erg koud, maar wel echt een sensatie! Een echte energieboost.
Om het warm-koud contrast extra te ervaren stappen we vervolgens weer een heerlijk warm bad in: het caldariumbad. Drijvend in het warme water kom ik helemaal tot rust...

Naast bovengenoemde facaliteiten zijn de volgende onderdelen ook te vinden in SPAWelness: 
- Een stiltesauna;
- Een infraroodsauna;
- Twee bubbelbaden (binnen en buiten);
- Verschillende dompelbaden om lekker af te koelen;
- Een rustruimte met waterbedden om een middagdutje te doen;
- Een ruim restaurant waar je de meest gezonde sapjes en hapjes kunt eten;
- Een uitgebreide salon waar je jezelf kunt verwennen met speciale massages en verzorgende lichaamsbehandelingen.

Ondertussen in het zonnetje flink gaan schijnen en nemen we plaats op het Mediterraans ogende terras om te lunchen. De keuken van SPAWellness heeft goed zijn best gedaan, want mijn broodje met makreel en yoghurtdressing smaakt heerlijk! Met een grote fruitshake erbij voel ik me helemaal gezond!

Enorm fijn aan deze sauna is het grote grasveld met bedjes waarop je heerlijk kunt soezen in de zon. De zon op je naakte huid voelen en af en toe het zwembad induiken geeft zo'n bevrijdend gevoel! I love it! Zo liggen we nog de hele middag heerlijk in het zonnetje...

De dag zit er weer op. Ik heb echt genoten van SPAWellness. Ik voel me uitgerust, gezond en lichtelijk rozig. Ik raad het iedereen aan om af en toe zo'n dagje voor jezelf in te plannen om heerlijk tot rust te komen en het drukke leventje om je heen eventjes te vergeten. Dan is SPAWellness in Weesp een erg goede optie om heen te gaan. Kijk voor meer informatie en voor prijzen op de website.