Dankzij deze app kom je van je telefoonverslaving af

Ontspanning door Julia

Apps komen en gaan. Inmiddels zijn er tientallen apps om iedereen te laten weten waar, hoe en met wie je op dat moment bent. En misschien nog leuker: je mist ook nog eens niets van anderen. Heb je soms het gevoel alsof het bijhouden van alles een dagtaak is? Dan is dit de enige app die je nog nodig hebt, want deze app beloont je wanneer je je telefoon eens even weglegt. Zo kom je binnen no-time van je verslaving af.

Lilspace

De makers van de app LilSpace weten hoe moeilijk het is om je telefoon even weg te leggen, maar ze weten ook hoeveel voldoening je krijgt als je het juist wel doet. Dankzij deze app zou het veel makkelijker moeten worden om dit wél te doen. 

Lees ook: Uitgetinderd? Op deze website vind je wél je nieuwe liefde

Hoe werkt het?

Je kiest minimaal drie vlakken waar je op wilt focussen, zoals je relatie of lezen. Vervolgens klik je op ‘’Unplug now’’ en kun je echt gaan beginnen met focussen op jezelf. Het klinkt misschien heftig dat we een app nodig hebben om los te komen van onze telefoon. Toch is het een aanrader om te doen, want zo maak je écht tijd voor jezelf. Ook zijn er beloningen want maandelijks is er een doel en als die wordt behaald, gaat er geld naar een stichting.

Klik hier om naar de website te gaan. De app is beschikbaar voor Android en iPhone.

Lees ook: Iedereen downloadt de app Vero, maar wat is het eigenlijk?