Vaseline lanceert eigen zoekmachine

Lichaam door Redactie Ze.nl

Van schoonheidshulpje in de ochtend en het hydrateren van de huid, tot het aandraaien van schroeven en verwijderen van kauwgomvlekken; de succesformule heeft een hoop te danken aan de diversiteit aan toepassingen van het product. Er bestaan meer dan 100 uiteenlopende manieren om Vaseline Petroleum Jelly te gebruiken. Om al deze toepassingen overzichtelijk in kaart te brengen komt Vaseline ter ere van haar 140-jarige bestaan met de Vaseline Zoekmachine.

Vaseline Zoekmachine
De Vaseline Zoekmachine is 's werelds eerste zoekmachine die enkel en alleen gebaseerd is op een verzorgingsproduct. Na het invoeren van een zoekwoord zoals 'hand', vindt deze search engine alle mogelijke toepassingen voor Vaseline Petroleum Jelly op dat gebied. Met de zoekmachine wil Vaseline de brede variëteit aan toepassingen van het product op een ludieke manier onder de aandacht brengen.

Van zachte voeten tot soepele ritsen
Van dagelijkse verzorging en hydratatie tot gebruik bij het sporten, drievoudig gezuiverde Vaseline werkt samen met je huid om haar te beschermen. Het helpt de vochtreserves aan te vullen en stimuleert de huid zichzelf van binnenuit te herstellen. Het is algemeen bekend dat handen en voeten weer zacht en gehydrateerd worden met een lik Vaseline Petroleum Jelly. Toch zijn er een hoop praktische toepassingen die minder voor de hand liggen. Bijvoorbeeld het soepel laten lopen van ritsen en scharnieren, het verwijderen van kauwgom uit haar, het winterklaar maken van sloten en zelfs het langer geurend houden van parfum.

Geboorte van een icoon
Vaseline Petroleum Jelly werd in 1870 ontdekt door de Brits-Amerikaanse chemicus Robert Chesebrough. Hij zag hoe deze grondstof helend en beschermend op de huid werkte en zuiverde deze tot de huidige Petroleum Jelly: een mix van minerale oliën, paraffine en microcrystalline waxen. Vandaag de dag is Vaseline Petroleum Jelly niet meer weg te denken uit het badkamerkastje!

Gebruik jij Vaseline en zo ja: waarvoor? Neem snel een kijkje op de Vaseline Zoekmachine!