Vrouw wil niet tien jaar jonger zijn

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Toch had de helft van de vrouwen de afgelopen tien jaar helemaal anders willen aanpakken... Zo blijkt uit onderzoek van Vrouwonline.nl

Opvallende feiten
73% voelt zich vrouwelijker dan tien jaar geleden
51% is liever dan tien jaar geleden
53% is ongeremder in bed dan tien jaar geleden, waarbij 67% is niet van partner is gewisseld
63% vindt haar relatie beter dan tien jaar geleden
89% komt beter voor zichzelf op dan tien jaar geleden
66% staat niet langer voor de spiegel dan tien jaar geleden

Toch terug in de tijd? 
De beweegredenen voor vrouwen die wel tien jaar jonger willen zijn, zijn verschillend. Een deel zou andere keuzes maken in het leven of tien jaar jonger willen zijn met de kennis die ze ondertussen vergaard hebben. Het andere deel van de vrouwen zoekt het meer in het uiterlijk ('alles hangt dan minder' en 'een strakke huid en geen grijze haren'). Of in de gezondheid: 'Toen was ik nog energieker en fitter en kon ik meer'.

Spijt
De helft van de vrouwen heeft spijt van de keuzes in haar leven en dan vooral op relationeel gebied. Veel vrouwen vinden achteraf dat ze hun leven anders hadden moeten aanpakken. Meer voor zichzelf hadden moeten op komen, een relatie niet hadden moeten beginnen of hun partner veel eerder de deur uit hadden moeten schoppen. Een ander deel geeft juist aan dat ze nooit had moeten scheiden of eerder en actiever naar een relatie had moeten zoeken. Vrouwen zouden daarnaast ook de klok graag terugdraaien om jonger moeder te worden, eerder een andere baan te zoeken, relaxter te zijn of minder vaak iets uit te stellen.

Zou jij graag tien jaar jonger willen zijn?