LUSH voor de gevoelige huid

Lichaam door Marieke_B

Mijn zoektocht naar een goede dagcrème leek eindeloos. Ik had al zo ontzettend veel soorten en maten crèmes geprobeerd (zelfs een tube van een speciaal merk dat 80 euro kostte en van alles beloofde, maar dat niet waarmaakte), maar altijd kwam ik dan maar weer terug bij de good old blauwe Nivea-pot.

Tot ik in aanraking kwam met LUSH! Nivea blijft toch altijd dik en vettig aanvoelen, niet bepaald een feestje voor je huid. En Lush is dat dus wel, een echte verwennerij. Twee producten voor de gevoelige huid heb ik ontdekt, waar ik helemaal enthousiast over ben. Dat moet ik natuurlijk met jullie delen!

Dagcrème Celestial
Toen ik via via over Lush hoorde en het feit dat zij al hun producten maken met natuurlijke ingrediënten, besloot ik op hun website te kijken of er ook een bij mij passende dagcrème in het assortiment te vinden was. En jawel: Celestial was mijn antwoord:
Celestial maken we door vanille en orchidee toe te voegen aan een milde mix van amandelmelk, glycerine en cacaoboter. Resultaat: een perfecte crème voor de gevoelige huid die heerlijk ruikt. Deze mag je niet missen.

Mooie woorden, maar gezien de negatieve ervaringen die ik inmiddels had opgedaan tijdens het speuren naar een nieuwe crème, was ik nogal sceptisch. Eerst zien, dan geloven! Na gebruik deed ik echter bijna een vreugdedansje door mijn badkamer; het werkt. Voor mij dan, met mijn gevoelige droge huidje. De crème is super zacht (soms bijna iets te vloeibaar) en ruikt neutraal, er zit een subtiel geurtje aan. Hij smeert fijn uit en trekt snel in, waardoor ie ook als goede basis voor je make-up gebruikt kan worden. De hele dag heb ik geen last van droogheid, terwijl ik met andere crèmes (zelfs met de Nivea) toch altijd even moet bijwerken.

Dream Cream
Ik kom om in de bodylotions en -crèmes. Op de een of andere manier krijg ik ze altijd kado, omdat er aan de creativiteit in mijn omgeving blijkbaar nogal wat schort. ;) Op zich is dat lekker, maar ik kies de smeersels voor mijn lichaam liever zelf, wederom vanwege die gevoelige huid. Ook voor een bodycrème bleek ik bij Lush aan het juiste adres: Dream Cream is de naam van het goedje.
We maken Dream Cream voor mensen met een probleemhuid (en voor mensen die willen voorkomen dat ze huidproblemen krijgen.) Als basis gebruiken we havermelk, bekend om de helende werking op een probleemhuid. Om diezelfde reden gebruiken we rozenwater. En eigenlijk zijn de andere de ingrediënten is ook gekozen om de helende, verzachtende werking die ze hebben op je huid.

Toen ik de (grote!) pot opendraaide, dacht ik even dat er iets mis mee was. De geur van de crème is namelijk niet echt aangenaam. Op de site las ik echter terug dat dit nou juist een kenmerk is van de Dream Cream. Ik smeerde daarom vol goede moed en werd blij verrast! Ook deze crème is heerlijk zacht en trekt snel in. Je huid voelt super soepel aan als je regelmatig smeert en het resultaat is dan ook echt een babyhuidje. Geen vlekjes, velletjes of roodheid meer!

Nog een toevoeging van de Lush-site:
We krijgen veel reacties van mensen met psoriasis of eczeem die ontzettend blij zijn met deze creme omdat het voor hen heel verzachtend werkt! Garanties kunnen we niet geven, iedere huid reageert anders, maar als je iemand kent die vervelende huidproblemen heeft kun je ze Dream Cream best eens laten proberen.

Succes! En als je het probeert, laat dan even weten wat je ervan vond!