Weer aankomen in de zomer

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Dat bleek uit een onderzoek van online afslankcommunity www.valtaf.nl onder haar deelnemers.

Hoge afvaldoelen
Een vijfde van ruim 200 ondervraagde deelnemers behaalde het vakantiestreefgewicht. Ruim een derde wilde voor de zomervakantie maar liefst 10 kilo of meer afvallen. Bij een vijfde daarvan lukte dat. Bijna de helft van de respondenten viel wel af maar behaalde net niet het streefgewicht. Dat het afvaldoel moeilijk te behalen was, komt mogelijk doordat de deelnemers van Valtaf.nl zichzelf hoge doelen stellen. "Mensen willen zeker met vakantie zo goed mogelijk voor de dag komen met een slanker lijf. En dat afvallen valt niet altijd mee met dit mooie weer en de verleiding van drankjes in de zon. Een maand lang hapjes en alcohol bij het WK-voetbal helpt ook niet mee," aldus Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige van Valtaf.nl.

Aankomen hoort erbij
Een vijfde laat tijdens de vakantie de teugels vieren en gaat los op eten en drinken. De deelnemers zijn streng voor zichzelf, maar toch vindt de helft van de ondervraagden het niet erg als ze wat aankomen. Dat hoort er nu eenmaal bij. De andere helft probeert ook tijdens de vakantie af te vallen. Dat kan met het verleden te maken hebben. Waar vroeger 72 procent van de deelnemers aankwam tijdens vakantie, was vorig jaar slechts 46 procent aangekomen.

Bikini
Ruim een derde had nog 1 à 3 kilo willen verliezen, maar dat houdt hen niet tegen naar het strand te gaan. Ruim 60 procent van de ondervraagden gaat hoe dan ook, afgevallen of niet, in bikini op het strand liggen. Toch voelt een flink deel, 40 procent, zich daar niet prettig bij en besluit zich bedekter aan het water te begeven of erbij uit de buurt te blijven.

Ben jij al klaar voor die bikini?