Afvallen met groene thee

Sport & gezondheid door Monique

Groene thee bevat de stoffen catheine en cafeïne, die ervoor zorgen dat de vetverbranding wordt gestimuleerd en dat je stofwisseling wordt versneld. Als je al wat kilo's kwijt bent, zorgen deze stoffen ervoor dat de kilo’s er niet zo weer aanvliegen. Talloze goede eigenschappen van goede thee zijn al meerdere malen wetenschappelijk aangetoond, maar ook een heleboel dingen zijn nog onbekend. Wel is groene thee zeker weten gezond, en gewoon heel lekker!

Groene thee is zo gezond, omdat het niet bewerkt wordt. De natuurlijke stoffen blijven hierdoor behouden. Bovendien zit groene thee boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen, die je weerstand verhogen.

Wat moet je doen?

Het enige wat je moet doen is twee á drie koppen groene thee per dag drinken. Iedere dag, gedurende langere tijd. Het resultaat: in vier tot twaalf weken val je ongeveer 1,3 kilo af, zonder er verder iets voor te doen.

Breng water aan de kook en laat het minstens vijf minuten afkoelen. Hierdoor kan de thee beter trekken en verliest het minder antioxidanten. Laat dan het theezakje drie tot vijf minuten in het water trekken et voilà: je groene thee is klaar.

Het maakt niets uit welke groene thee je gebruikt. Gewone theezakjes uit de supermarkt werken prima, maar ook losse thee uit bijvoorbeeld de toko werkt. Houd je niet zo van groene thee? Er zijn ook varianten met verschillende smaakjes verkrijgbaar, bijvoorbeeld met citroen of jasmijn. Deze zijn net zo goed als de ‘gewone’ groene thee. Lust je alleen thee als er wat schepjes suiker inzitten? Ga gerust je gang! Suiker is dan wel een dikmakertje, maar dit doet de eigenschappen van groene thee niet teniet. Groene thee zonder suiker is minder calorierijk, maar bevat evenveel goede stoffen als groene thee met suiker. En vergeet niet dat je lichaam ook gewoon suikers nodig heeft.

Wil je echt veel kilo’s kwijtraken, dan zul je wel iets meer moeten doen dan alleen groene thee drinken. Dit drankje is een goed hulpje bij het afvallen, maar zeker geen wondermiddel! Gezond eten en veel sporten is altijd de beste manier om gewicht te verliezen. Blijf dus gezond eten én drinken, en drink daarnáást veel groene thee. Succes verzekerd!


En groene thee is óók nog goed, omdat...

…het helpt om stresshormonen te verlagen, je wordt er dus rustig van;
…het je cholesterol verlaagt;
…het cellulitis vermindert doordat vet sneller wordt afgedreven.

Kortom: genoeg redenen om groene thee te drinken. Proost!

Drink jij veel groene thee?