Hoofdpijn? Zo kom je er vanaf

Sport & gezondheid door Anjali

Iedereen heeft wel eens te maken met hoofdpijn. Hoofdpijn kent vele oorzaken, maar hoe kom je er vanaf?

Rust en ontspanning

Stress is één van de balngrijkste oorzaken van hoofdpijn. Zorg er daarom voor dat je genoeg slaapt, en neem voldoende pauzes. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen om je hoofd leeg te maken, ga optijd naar bed en maak een duidelijke planning om het overzicht te houden.

Neem een bad

Spanningshoofdpijn komt veel voor, maar dat is vaak te verhelpeb door compleet te ontstressen. Bij spanningshoofdpijn is het belangrijk dat je je spieren ontspant, dus doet een warm bad wonderen voor je lichaam.

Drink genoeg water

Een belangrijke oorzaak van hoofdpijn is uitdroging. Je kunt te maken hebben met zware inspanning, te weinig drinken, het drinken van koffie, thee of alcohol, of hoge temperaturen. Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je sneller uitdroogt, dus drink voldoende water. Water drinken zorgt voor genoeg hydratatie en verkleint het risico op hoofdpijn, maar helpt ook als je al hoofdpijn hebt.

Stomen

Stoom kan je van je hoofdpijn af helpen. Warme lucht ontspant je lichaam, maar ontspant ook mentaal. Neem daarom een stoombad of zorg dat er geneog stoom uit de douche komt. Beweeg tijdens het stomen je lichaam en masseer de spieren, vooral bij de nek. Hierdoor zou de hoofdpijn moeten verdwijnen

Hoofdpijn als gevolg van verkoudheid

Als je verkouden bent zitten je holten dicht. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, en het beste om te doen is om je gezicht te stomen om al het slijm uit de holten los te krijgen. Snuit niet te vaak en niet te hard je neus, want dit kan leiden tot ontstekingen in de holten, waardoor je er nog meer last van zal krijgen. Ook kun je neusspray gebruiken, maar let erop dat je ditniet anger dan drie dagen achter elkaar doet.