Evy-fans opgelet: binnenkort ook yoga met Evy

Sport & gezondheid door Marleen_S
Wie heeft het niet met Evy gedaan? En dan bedoelen we hardlopen. Met de Belgische hardloopgoeroe in onze oren werd dat stukje rennen ineens veel makkelijker. Goed nieuws voor Evy-fans: ze gaat zich nu richten op yoga!
 
Onze eerste hardloopstapjes hebben we met deze Belgische dame gezet en die halve marathon leek ineens niet zo ver weg meer. Op de zachte klanken van haar accent kon iedereen hardlopen. Maar voor de Sporty Spices onder ons die niet zo fan zijn van hijgend met de tong uit de mond rondjes rennen in het park, komt Evy met iets nieuws.
 
Lendendoekjes en zweverige gezangen
De hardloopgoeroe heeft namelijk plannen om hetzelfde te doen als ze deed met hardlopen, maar dan voor yogaliefhebbers, aldus de Belgische krant HLN. Kijk, daar spring je spontaan van in de Lotushouding. Na Start To Run en Start To Swim (ja, die bestaat inmiddels ook al!) duikt Evy nu in de wondere wereld van yoga. Van Adelaar tot Gebroken Kaars: elke yogahouding ga je samen met haar leren.
 

 
“Ik had vooroordelen tegenover yoga”, vertelt Evy Gruyaert. “Zweverig gezang, witte lendendoekjes of oude mensen omringd door wierook en kaarsen. Daar moest ik gelijk aan denken. Maar toen ik mijn knie ontwrichtte en niet meer kon lopen, besloot ik om eens hangmatyoga te proberen. Dat was zo leuk dat ik ook andere soorten yoga ging proberen.”
  
Echt een workout
Sindsdien is onze sportieve zuiderbuurvrouw om. “Geloof me, het is echt een workout. Ik heb spieren ontdekt die ik daarvoor nog nooit had gevoeld.” Wat yogi’s in wording precies van Evy kunnen verwachten? Samen met Joachim Meire, oprichter van het NavaNadi Yoga Festival heeft ze een online platform ontworpen waar iedereen yogalessen kan volgen. “We leggen elke houding goed uit. Van waar je je handen moet neerzetten tot hoeveel druk je zet op je armen. En ook helpen we je met dingen zoals wat je moet doen met je staartbeen en hielen.”
 
Helaas moeten we nog eventjes geduld hebben, want yogametevy.be, zoals de website gaat heten, is nog niet in de lucht. Daarvoor zullen we nog moeten wachten tot half maart. Hebben we nog mooi de tijd om naar ons centrum te leren ademen en te oefenen op onze namasté-uitspraak.
 
Heb jij weleens hardgelopen met Evy? Of is yoga met Evy meer wat voor jou?