Andere kleur ogen, graag!

Make-up door Jet

Van mezelf heb ik heel donkerbruine ogen. Dit past perfect bij mijn haar en huidskleur, maar toch ben ik altijd wel benieuwd geweest hoe ik eruit zou zien met lichte ogen. Aangezien een oogtransplantatie een duur en pijnlijk klusje is, besloot ik kleurenlenzen uit te proberen.

Op de website van Colourvue vond ik verschillende soorten kleurlenzen. De ene subtiel, de andere opvallend. Sommige zelfs freaky, bijvoorbeeld glow in the dark-lenzen of in de vorm van een voetbal (leuk voor het WK). Anyway, de keuze is reuze. Ik besloot voor een redelijk naturel modelletje te gaan in de kleur yellow/blue.

De lenzen worden geleverd met een doosje en lenzenvloeistof en gaan 3 maanden mee (sommige zelfs een heel jaar) Ze zijn gemaakt van een gepatenteerd zacht hydrogel-materiaal en hebben een hoog watergehalte. Ook krijg je er een handige gebruiksaanwijzing bij vol met tips. Ze zijn vanaf 23,95 euro te koop.

En toen moest het dan toch echt gaan gebeuren... Die dingen moesten op een of andere manier in mijn ogen terechtkomen. Na enkele mislukte pogingen (het is héél onnatuurlijk iets in je oog te doen), schoot collega Cindy me te hulp en was het zo gepiept. Wat een bizar gevoel! Bij het zien van mezelf in de spiegel was ik in eerste instantie wel een beetje teleurgesteld, want echt blauw/gele ogen had ik zeker niet. Daar zijn mijn ogen denk ik toch echt te donker voor. Maar verschil zag je zeker! Er was een soort van geel/groene glans over mijn ogen gekomen met een blauw randje. Best mooi, maar van te dichtbij wel een beetje Twilight-achtig. Het bizarre gevoel van het begin verdwijnt redelijk snel en ook al is het niet super comfortabel, het is heel goed te doen.

  

Conclusie: het is grappig om jezelf eens met een andere kleur ogen te zien. Vooral voor meiden met een lichte kleur ogen is het erg geschikt, dan knallen ze echt uit je kassen denk ik. Bang voor pijn/irritatie? Na een tijdje voel je er bijna niets meer van. Dus voel je de behoefte, probeer het vooral een keertje uit!

Kijk voor verschillende kleurlenzen en meer info op de website van Colorvue!