5 manieren om oogschaduw aan te brengen

Make-up door Lien

Een duikje in de wereld van oogschaduw: ook op dat gebied zijn er verschillende trends te ontdekken. We vertellen je welke er nu stijgen in populariteit en welke tinten altijd tijdloze classics zullen blijven.

Oogschaduw inspiratie

Ogen zijn natuurlijk de mirrors of the soul en met een beetje oogschaduw kan je ze mooi accentueren. Of je nu meer van een natuurlijke stijl houdt of liever wat kleur toevoegt: er is voor ieder wat wils. We vertellen je welke looks je deze zomer op je favoriete festivals gaat tegenkomen.

1.      Neutral

Deze trend heeft wat weg van de 90’s, waarin matte en neutrale tinten volop te zien waren. Het meest populair zijn de warme latte en karameltinten. Deze staan prachtig bij bruine ogen, maar eigenlijk kan iedereen deze veelzijdige kleuren goed hebben. Een neutrale kleur geeft je een effortless look. Superveelzijdig: je kan deze tinten in principe op iedere dag dragen. Blend de verschillende palletjes met elkaar om er een eigen twist aan te geven.

2.     Pastel

Om je oogkleur te benadrukken of simpelweg iets unieks toe te voegen aan je make-uplook, kies je voor pastel. Deze levendige kleuren zijn met hun frisse uitstraling perfect voor de zomer. Zachte kleuren zoals lila en muntgroen geven je look een speelse uitstraling. Je kan ervoor kiezen ze op je hele ooglid aan te brengen of het te reduceren tot een kleine, kleurrijke touch.

3.    Metallic

Ondanks dat de feestdagen nog lang niet in het vooruitzicht zijn, is metallic een populaire trend dit seizoen. Niet alleen in kleding, ook in make-up. Dat maakt deze zomer het uitgelezen moment om deze shiny kleuren een keertje te proberen. Kies bijvoorbeeld voor goud, zilver of roségoud - al zijn andere kleuren in metallic ook een optie. De glitters shimmeren in het zonlicht en laten je ogen ongetwijfeld fonkelen.

Meer lezen: Deze TikTok-hack geeft je krullen zonder hitte

4.    Smokey

Het is eventjes geleden, maar het lijkt erop dat de smokey eyes langzaam weer z’n intrede maakt in de wereld van oogschaduwtrends. Deze veelzijdige look is ideaal voor op een feestje. Je hoeft niet per se voor zwart te kiezen als je dat te heftig vindt: ook donkerbruin of smaragdgroen geeft je een mysterieuze look. Een kleur kan het effect net weer anders maken en je ogen meer accentueren. Ondanks die opties blijft zwart een veel gekozen favoriet. De klassieke smokey zoals we die kennen bevat een diepzwarte tint.