Beauty / Make-up
Make-up

Haartrends zomer 2010

De trends voor kort haar
Bij de wat kortere kapsels zie je dat een schuine lok weer helemaal hot is, dit geeft een speels effect aan het kapsel. De contouren mogen kort worden geknipt. Op die manier geef je het kapsel een pittige uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om de schuine lok op verschillende manieren in het gezicht te dragen; maak creatieve vormen in draagbare kapsels. Dit kun je doen met behulp van een volume tang, of een stijltang.

Om de aandacht op de voorkant van deze kapsels te vestigen, brengen we kleuraccenten aan. Houd daarbij wel rekening met je basiskleur en het kapsel zodat de kleur, textuur en de vorm in balans blijven. Helemaal hot deze zomer zijn de kopertinten. Een superkleur in de zomer als je van jezelf donkerblond of lichtbruin haar hebt.

De trends voor halflang haar
Heb je krullen van jezelf, accentueer ze dan! Krullen zijn nog steeds erg goed, althans, pluis- en kroesvrije krullen. Dit kun je bereiken door je krullende haar optimaal te verzorgen met goede producten zoals het Crazy Curl Styling serum.

Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je krullende haar goed geknipt wordt (niet gesneden, om pluis te voorkomen) voor veel volume en dat het optimaal verzorgd wordt om kroezend en pluizig haar tegen te gaan. Veel lagen knippen geeft volume aan het kapsel. Doe dit alleen in de bovenkant om zo juist de onderkant mooi vol te houden. Gebruik veel warmte in de kleur zodat je optisch nog meer volume aan het haar geeft.

Om je steile haar krul te geven of om je krullende haar een glamourlook te geven, kun je een krultang gebruiken, bijvoorbeeld de Curl CHI. Krullend haar is makkelijk op te steken voor een feestelijke gelegenheid of een dagje uit. Wanneer je een paar plukjes los laat hangen in je gezicht en aan de achterkant, creëer je een nonchalante look. Wanneer het wat chiquer mag zijn, steek dan al het haar wat steviger en strakker naar achteren. Denk daarbij aan de 'Grace kelly'-rol. Dit kan uiteraard ook met stijl haar.

Trends voor lang haar
Bij lang haar mag het meer los worden gedragen, mits het goed geknipt, gesneden en verzorgd is. Dan valt het mooi luchtig en heeft het haar veel beweging door de verschillende lagen. Als je het haar langs de contouren wat korter knipt, laat dat je gezichtsvorm mooi tot zijn recht komen. Je creëert daarbij een soort van persoonlijke look. Een pony of een lok bij lang haar zien we steeds minder.

Blond is een veel geziene kleur deze zomer. Je kunt kiezen voor vele verschillende kleuren blond, maar juist de combinatie van verschillende nuances die dicht bij elkaar liggen, en mooi bij elkaar aansluiten, geeft een natuurlijk effect. Kies je zelf niet zo snel voor blond, dan is dat geen probleem, we zien ook veel warme chocoladebruine tinten, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van verschillende kleurnuances met rood en bruin, om zo optisch meer diepte en beweging te creëren in het haar.

Groetjes,

John Beerens
www.johnbeerens.com