TIP: African Black Soap

Lichaam door Lindsay

Ik bestel de zeep via internet, want ik durf niet zo goed in de drogist te vragen naar African Black Soap. Het blijkt een populair product en er wordt veel over geschreven. Lyrisch struikel ik van forum na forum op de positieve verhalen van meisjes, jonge vrouwen en dames op leeftijd.

Er wordt gezegd dat deze zeep heel goed werkt tegen acne. De zeep staat verder ook bekend om een goede werking tegen uitslag, psoriasis, een droge eczeem huid of hoofdhuid irritaties. Ook schijnt het rimpels te verminderen. De zeep is te gebruiken voor zowel lichaam, gezicht en hoofd(haren).

Na wat in de rondte geklikt te hebben, besluit ik mijn African Black Soap te kopen op de website www.thesecretgarden.nl. De eigenaresse van deze webwinkel heeft zelf een blog geschreven over de populaire zeep en ook daar wordt de African Black Soap de zeepjeshemel in geprezen.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, voor een blokje zeep à 40 gram betaal ik 3 euro. Ik kan de zeep thuis laten bezorgen of afhalen. Ik kies voor afhalen, want wat blijkt: de eigenaresse van deze webwinkel woont op slechts 20 minuten afstand.

Eenmaal met de zeep in mijn bezit bekijk ik het eens goed. Het lijkt, eerlijk is eerlijk, op een hard bruin drolletje, maar het ruikt gelukkig niet vreemd. Het zeepje ruikt schoon en erg milieuvriendelijk (als je niet weet hoe milieuvriendelijk ruikt: zoals African Black Soap dus). In de productbeschrijving lees ik dat de zeep niet direct op de huid mag aangebracht worden. Dit omdat de zeep, die handgemaakt is door vrouwen in West-Afrika, ook schillen van cacao en bananen bladeren bevat die ruw voor je huid zijn.

Met een wattenschijfje bevochtig ik het zeepje en draai wat rondjes. Dat schuimt lekker! Als ik het watje met schuim over mijn gezicht wrijf, prikt het een beetje. Aan de reacties op fora te zien vinden sommige gebruiksters dat prikkelende gevoel vervelend. Ik niet. Ik denk altijd: dan werkt het vast heel goed!

Als ik mijn gezicht afspoel voelt mijn huid heel glad en schoon. Maar ook een beetje droog. Daarom moet je altijd een crème na de zeep aanbrengen. Voor mij op zich wel een goed ritueel, want zo zorgvuldig ga ik niet met mijn huid om. Dus die crème is geen overbodige luxe. Ik word tenslotte 27 dit jaar en ook al heb ik (nog) geen rimpeltje gespot, wat niet is kan nog komen! Wat ik nog steeds wel heb (en dat op mijn leeftijd!) zijn kleine puistjes en oneffenheden. Eens zien wat de African Black Soap voor mij kan betekenen.

Zo gebruik ik de African Black Soap vier weken achtereen (kom op, ik ben proefkonijn of ik ben het niet!) en ik moet zeggen: het werkt wel. Mijn huid is zachter en gladder. Helaas heb ik nog wel mijn (jeugd)puistjes en kleine oneffenheden. Toch geeft de zeep mij een lekker fris en schoon gevoel en is de African Black Soap met 3 euro per blokje een stuk goedkoper dan gezichtszeep van Vichy of Clinique.

De zeep is, naast online (www.thesecretgarden.nl) ook te koop bij Afrikaanse toko's in Amsterdam of misschien bij de multiculturele toko bij jou in de buurt. Dus African Black Soap is niet alleen voor donkere Afrikaanse schones, ook voor blondines, blanke huidjes als Sneeuwwitje en de probleemhuid. Iedereen die een lekkere frisse toet kan waarderen en een natuurproduct wil gebruiken, in tegenstelling tot het grote chemische aanbod in de drogisterij.