'Maak' je eigen beautybehandeling

Lichaam door Jo-Anne
Lekker tutten voor de spiegel, een heerlijke shampoo gebruiken of relaxen met een kalmerend gezichtsmasker vinden we allemaal wel fijn. Alleen kunnen deze beautyspullen je flink blut maken. Ze.nl denkt dat het veel goedkoper kan! Met een paar ingrediënten uit je keukentje maak je binnen no time je eigen beautybehandeling.

Scrubben
Het scrubben van de huid verwijdert alle dode huidcellen en maakt je huidje weer heerlijk zacht. Om zelf je eigen scrub te maken, meng je een kopje suiker, olijfolie en een paar druppels amandelolie door elkaar. Smeer de zelfgemaakte scrub op de huid terwijl je zachtjes rondjes draait met je vingertoppen. Spoel alles goed af en smeer je in met een verzorgende crème.

Gezichtsmasker
Word je helemaal gek van je droge huid en ben je enorm aan het twijfelen of je nou wel of niet een duur gezichtmasker moet kopen? Verwen je gezicht dan met een zelfgemaakt hydraterend maskertje. Meng honing, olijfolie en citroensap door elkaar. Smeer het op je gezicht en laat het tien minuten intrekken. Was het daarna met lauw water van je gezicht en je zult er weer goddelijk uitzien.

Wallen
Door weinig slaap kun je last hebben van vochtophopingen onder je ogen. Om er toch fris en fruitig uit te zien kun je twee natte theezakjes op je ogen leggen. Ook kun je komkommerschijfjes of ijsklontjes gebruiken. Wat ook helpt is om twee eetlepels in de vriezer te leggen en daarna met de achterkant van de lepels zacht te drukken op je wallen.

Haarmasker
In de zomer werk je natuurlijk aan een kleurtje, maar vergeten we meestal dat de zon erg slecht kan zijn voor je haar. Gelukkig hebben wij hier de perfecte en goedkoopste oplossing voor! Pureer één avocado, neem twee eetlepels olijfolie en één eetlepel honing. Mix al deze ingrediënten door elkaar en verdeel het over je haar. Pak vervolgens je kapsel in met plasticfolie en wikkel daar een handdoek overheen. Na een kwartiertje spoel je alles weer goed uit je haar. Je beeldige lokken zullen hierdoor weer zijdezacht aanvoelen.

Highlights
Je wilt highlights in je haar, maar hebt geen zin om geld uit te geven bij de kapper. Pers daarom een paar citroenen uit, verdeel het sap over een aantal lokken haar en ga daarna lekker in de zon liggen. Het zuur van het citroensap doet de rest, dus het is alleen een kwestie van afwachten. Spoel het sap uit je haar en gebruik daarna een conditioner. Kijk wel uit dat je niet te vaak aan de slag gaat met citroensap, omdat het zuur je haar kan beschadigen. Ook is het belangrijk om te weten dat je dit alleen kunt doen als je van jezelf al blond bent. Als je donker haar hebt, kunnen je highlights er oranje gaan uitzien.