Product: Self Heating Massage Stones

Lichaam door Redactie Ze.nl

Mijn schoonzusje nam het pakket mee naar haar acupuncturist, om zijn licht erop te laten schijnen. Hij was niet bekend met de doe het zelf massagestenen. Gezien deze stenen niet voor 100 procent uit natuursteen bestaan, geloofde hij niet dat deze stenen een helende werking hebben. Professionele Hot Stone masseurs gebruiken echte natuurstenen. Deze stenen zijn meestal vulkanisch en geven warmtestraling. Heling zat er niet in, maar ontspanning en een betere doorbloeding waarschijnlijk wel, aldus de acupuncturist.

Een dag later was het moment van de waarheid aangebroken. 's Avonds na zijn werk dook mijn broer de keuken in om de stenen te maken. Om vijf massagestenen te maken lengde hij het speciale poeder bestaande uit mineralen aan met warm water. Zo ontstond er een pasta, die uit zichzelf alsmaar warmer werd tot mijn broer bijna zijn vingers brandde, zo vertelde hij mij later geschokt. Hot Stones hebben meestal een platte, ronde vorm, dus hij kneedde de blubber net zo lang tot hij vijf kluiten had in het juiste model. Tegen die tijd zat alles onder de smurrie. Hij kreeg het met geen mogelijkheid meer onder zijn nagels vandaan. In vijf tot tien minuten waren de stenen uitgehard en klaar voor gebruik. Helaas waren ze eenmaal uitgehard niet glad meer, maar wel lekker warm.

Een voor legde mijn broer de stenen op strategische plaatsen op de rug van mijn schoonzus. Na ongeveer tien minuten deed hij een poging om haar met de stenen te masseren, met alle gevolgen van dien. Die massage was allerminst ontspannend. Schoonzusje werd gemarteld. "Dat kwam niet door je broer, hoor," zei ze toen ze mij verslag deed van het gebeuren. De stenen waren zo ruw dat haar rug gescrubt werd.

Haar huid voelde naderhand ongetwijfeld zo zacht als een baby, maar dat kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn. De stenen brokkelde ook nog eens af waardoor het hele bed binnen de kortst mogelijke keren bezaaid was met kruimels. Na vijftien minuten waren de stenen volledig afgekoeld en was het gedaan met de pret. Van enige ontspanning was helaas geen sprake. Dagen later zaten ze ondanks verwoede stofzuig pogingen nog met een bed vol kruimels.

De stenen zijn slechts eenmalig te gebruiken. Ik kreeg echter niet het idee dat het stel deze massagebeurt nog eens over wil doen.

Dit product is o.a. verkrijgbaar bij Wonenshop.nl, Wehkamp, Otto en Neckermann. Consumentenprijs: ¤ 16,95.