Dagje strand: beware and prepare!

Lichaam door Anne-Jolijn

Het is erg belangrijk om de dag ervoor de nodige voorbereidingen te treffen, want je lichaam moet wel even bijkomen van al dat scheren en scrubben. En ook de dag erna moet je lichaam natuurlijk weer goed verzorgd worden!

Glanzende haren
Zon, zee en hitte zijn funest voor je haardos. Binnen no-time veranderen je glanzende lokken in een bos touw. Het is dus belangrijk om je haren te beschermen en daarna goed te verzorgen. Allereerst is een product met een spf-filter een must-have. Deze spray zorgt ervoor dat de zonnestralen geen kans krijgen om je haren te beschadigen. Daarnaast is het dragen van een leuke petje of sjaaltje natuurlijk ook geen overbodige luxe.

Na een dagje strand heeft je haar nog steeds de nodige verzorging nodig. Was je haar met zo min mogelijk shampoo en gebruik wekelijks een haarmasker. Ook is het ook erg fijn om na het douchen je haarpunten te voorzien van een voedende serum, zo krijgen droge en gespleten punten geen kans.

Zachte huid
Het is slim om je hele lichaam van top tot teen te scrubben. Je krijgt er niet alleen een heerlijk zacht huidje van, maar het zorgt er ook voor dat je egaler bruin wordt. En een goede scrubbeurt zorgt er ook nog eens voor dat je langer bruin blijft.

Als je lekker bent bijgekleurd door de zon, dan wil je niet dat je kleurtje weer snel verdwijnt. Smeer je daarom altijd in met after-sun. Zo droogt je huid niet uit en kun je lekker lang van je bruine huidje genieten!

Gladde benen
Scheren is niet moeilijk, zodra je weet hoe je het 't beste kan doen. Maak je benen voor het scheren nat met warm water, zodat de haren soepel worden. Een goede scheerschuim is belangrijk en erg handig; je kunt namelijk precies zien welk plekje je nog niet hebt gehad! En nog een aantal handige tips:
1. Smeer je na het scheren nooit gelijk in met bodylotion, dit voorkomt rode bultjes.
2. Scheer met de haarrichting mee, om ingegroeide haartjes tegen te gaan.
3. Spoel na elke haal je mesje af met warm water.

Waar wacht je nog op? Snel je naar de winkel om jezelf vervolgens eens lekker te verwennen! Want het mooie weer zit er toch echt aan te komen...