Gevoelige huid? Dermalex Care!

Lichaam door Marieke_B

Dermalex Care
Mooi zijn valt en staat met je goed voelen en lekker in je vel zitten. En juist het uiterlijk van dat velletje is belangrijk, je huid is als het ware het visitekaartje van je schoonheid. Dat huidje moet je dan natuurlijk wel goed verzorgen, vooral als je last hebt van een droge, gevoelige of snel geïrriteerde huid. Dermalex Care is een gloednieuwe verzorgingslijn voor je lichaam die speciaal is ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging van de huid die extra ondersteuning nodig heeft. Dermalex Care zorgt ervoor dat de huid zo lang mogelijk in balans blijft en wordt beschermd tegen irritatie. En jij op je mooist bent. En dat zie je!

Wat is het?
Voor de extreem gevoelige huid zorg je het beste door twee effecten te combineren. Ten eerste het herstellen van het vochtgehalte door het gebruik van verzorgende bestanddelen, ten tweede het voeden om het vetgehalte weer op peil te brengen met de juiste vetten. Het assortiment van Dermalex Care bestaat uit een doucheolie, bodylotion, crème en Junior crème. De doucheolie helpt om uitdroging van de huid door douchen of baden te voorkomen en is zo mild dat het de natuurlijke bescherming van de huid niet aantast. De bodylotion en crèmes bevatten een combinatie van ureum en canola-olie om de uitgedroogde huid te voeden en weer zacht en soepel te maken. Ureum heeft hydraterende eigenschappen en gaat vochtverlies tegen, canola-olie vult het natuurlijk vetgehalte van de huid aan zodat je velletje rustiger en minder droog wordt. De junior crème is zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging van de gevoelige baby- en kinderhuid.

En?
Ik mocht voor Ze.nl deze nieuwe producten testen. Aangezien ik al jaren kwakkel met mijn huid (droogheid, irritatie en eczeem van vroeger), grijp ik elke mogelijke oplossing met beide handen aan en sta ik voor alles open.

Een beetje sceptisch ging ik aan de slag, want... er zijn zóveel producten die beloven wat Dermalex Care zegt te doen! Maar voor de verandering werkt dit nu eens écht. Ik kan niet anders dan hier uitermate positief over zijn. Onder de douche is de olie ontzettend mild en je voelt gewoon dat 'ie lief is voor je huid. De dikke, reukloze crème en bodylotion trekken daarna snel in en je huid voelt heerlijk zacht, zowel op het gezicht als de rest van het lichaam. En het mooie; dit blijft de hele dag zo! Ik hoef niet langer tussendoor naar het toilet te sneaken om minuscule losse velletjes op m'n gezicht weg te werken en als ik me 's avonds uitkleed, voelt mijn hele lichaam nog zacht en soepel. Ik ben blij!

Een nadeel is alleen wel dat het dus geen fris fruitig geurtje heeft en ook de verpakking is niet zo leuk om naar te kijken, eigenlijk zelfs saai en klinisch. Hij staat dus niet zo aantrekkelijk op je mooie vrouwelijke kaptafel of schapje met beautyproducten. Maar goed, het werkt! En dat is natuurlijk het belangrijkst.

Nog betaalbaar ook
De producten van Dermalex Care zijn mild, parfumvrij en dermatologisch getest. De producten zijn verkrijgbaar bij drogist en apotheek voor de consumentenadviesprijs van 14,95 voor de bodylotion, 8,95 voor de doucheolie en 9,95 voor de crème en de Junior crème. Kijk ook eens op www.dermalex.nl voor meer informatie.

Nog een paar tips tot slot
Jij weet als geen ander dat jouw gevoelige huid extra verzorging nodig heeft. Met deze tips help je de huidbarrière te versterken:

Verzorg je huid op de juiste manier. Dat betekent een dagelijkse verzorging met producten geschikt voor jouw huidtype.

Zorg ervoor dat de producten mild en parfumvrij zijn.

Verzorg je huid goed na elke douche of bad en voorkom zo onnodige uitdroging van je huid. Probeer niet te vaak of te heet te douchen.

Gebruik een douche- of badolie en vooral geen zeep. Zo houd je de beschermende huidbarrière in stand.

Smeer Ze!