Softcup: 12 uur bescherming

Lichaam door Redactie Ze.nl

Tot twaalf uur beschermd
Eenmaal uit de verpakking wordt de Softcup eerst even aan een uiterlijke inspectie onderworpen. Tja, het is geen subtiel tamponnetje dat je even in je broekzak stopt. Maar goed, de bedoeling is dat Softcup ook tot twaalf uur kan blijven zitten, dus in principe hoef je niet eens iets anders bij je te dragen als je een dag op pad gaat.

De Softcup is een zacht, flexibel cupje gemaakt van een mengsel uit polyethyleen en synthetische plastics, dat je menstruatie opvangt. Een groot voordeel is dat de cup inwendig zit en je met een gerust hart - en zonder bungelend touwtje tussen je benen - naar de sauna of het zwembad kunt.

Makkelijk in te brengen
Hoewel in de gebruiksaanwijzing staat dat je het best eerst even kunt oefenen als je niet ongesteld bent omdat het nogal onwennig kan zijn, denk ik persoonlijk dat het vrij makkelijk gaat als je bekend bent met tampons en je eigen lichaam.

Onzichtbaar én onvoelbaar
Als de Softcup eenmaal is ingebracht, voel je hem absoluut niet zitten. Tijdens het sporten en slapen blijft hij ook prima op zijn plaats. Op die punten maakt de cup de beloften van de fabrikant helemaal waar: volledig onzichtbaar en écht onvoelbaar. Ook heb ik gedurende mijn 'proeftijd' niet één keer lekkage of irritatie. En, wat ik nog het allerfijnst vind: de cup kan inderdaad makkelijk twaalf uur blijven zitten zonder ongelukjes! Ideaal als je lang onderweg bent.

Maar dan de laatste belofte: ook seks zou mogelijk zijn met Softcup. Waar? Ja, zelfs dan blijft de cup gewoon op zijn plaats zonder dat je er iets van voelt! Niet langer meer gedoe met handdoeken of geheelonthouding dus.

Minpuntje
Softcup is wat mij betreft echt een aanrader. Al is er toch één punt dat ervoor zorgt dat ik mijn tampons niet voorgoed de deur uitdoe. Softcups zijn niet goedkoop: een 24-pack kost 27,95. Dat is dus een kleine dertig euro voor maximaal twaalf tamponloze dagen.

Softcup is dus een superfijn product en ideaal in het gebruik, maar door de prijs waarschijnlijk vooral aantrekkelijk voor bijzondere gelegenheden zoals vakanties, saunabezoek en, vooruit, een zeer speciale date met enig perspectief...

Proberen?
Softcup geeft lezeressen van Ze.nl een speciale korting. In plaats van 2,75 betaal je maar 1,75 voor een pakketje van twee stuks. Hoe? Ga naar www.softcup.nl/bestellen en klik op 'online bestelformulier' onder Bestel Softcup Online. Vul je gegevens in en selecteer bij betaalmethode 'Anders, u ontvangt een e-mail met betaalgegevens'. (Betaling via iDeal werkt helaas nog niet.) Vergeet niet bij 'Opmerkingen' de kortingscode 'Ze.nl' in te vullen! Veel plezier met je Softcups!

Kijk voor meer informatie op de website van Softcup.