Vreselijk: Meisje (18) verliest helft van haar gezicht door vleesetende bacterie

Lichaam door Michelle Bakker

Naar de tandarts voor een kleine behandeling als een tand weg laten halen. Niets aan de hand, zou je denken. Deze routineklus eindigde voor de Cambodjaanse Suth Ret echter in een hel. Door een bacteriële infectie is de helft van haar gezicht inmiddels weg gegeten. 

De 18-jarige tiener ontwikkelde de bacteriële infectie in haar onderhuidse weefsel na haar ingreep afgelopen december, zo meldt Daily Mail. Ze ging naar de tandarts om haar tand te laten verwijderen. Nadat haar wond van de ingreep niet goed behandeld was, ging het mis. Een vleesetende bacterie nestelde zich in haar lichaam, en richtte een ravage aan. Niet alleen haar huid, maar ook delen van haar schedel zijn compleet weg gegeten, waardoor er nog maar weinig van haar gezicht over is.

Het bizarre voorval kwam aan het licht toen Suth vorige week in het ziekenhuis belandde en nog maar 38 kilo woog. Inmiddels is de patiënt bezocht door een Duits team van chirurgen om te kijken of ze haar gezicht kunnen herstellen. De Canadese Yulia Khouri, die bij toeval op de verschrikkelijke foto’s van Suth stuitte, heeft inmiddels een actie opgezet om geld in te zamelen voor de herstellende operaties van het meisje. “Onvoorstelbaar maar waar: Suth is alle tijd bij bewustzijn geweest en heeft dus alles gevoeld”, vertelt de Canadese. “Ik kan me niet voorstellen hoeveel pijn ze moet hebben gehad.”

Omdat de bacterie zich blijft uitbreiden is het een race tegen de klok om Suth te redden. “Zodra de bacterie in haar bloed terechtkomt, is er een kans op overlijden.”

Lees ook: Heftig: Danielle (28) had acht jaar lang de hik