Anne-Marij (34) roept iedereen op haar doodzieke man Ivo te redden

Lichaam door Redactie Ze.nl

Wat doe je als je hoort dat je man en vader van 5 maanden oude baby een agressieve vorm van lymfeklierkanker heeft en uitbehandeld is in Nederland? Het overkwam Anne-Marij Visser (34) uit Den Haag afgelopen jaar. Toch is er nog een sprankje hoop, maar die hoop komt wel met een fors prijskaartje. In Seattle is er nog een behandeling mogelijk voor de zieke Ivo. Een behandeling die in Nederland nog niet goed is gekeurd, maar de eigen bijdrage daarvan bedraagt wel €400.000. Vrienden, familie en bekenden van Anne-Marij zijn een crowdfunding gestart om de 34-jarige Ivo alsnog naar Seattle te krijgen.

Non-hodgkin

In 2010 kreeg Ivo te horen dat hij een non-hodgkin lymfoom had. Dat werd toen nog gezien als een vervelende, maar goed te behandelen ziekte. In 2013 was de ziekte zover gevorderd dat er over werd gegaan op chemotherapie. Dat ging allemaal goed en met een aantal kuren voor ‘onderhoud’ was de ziekte onder controle. Het leven van Ivo en Anne-Marij ging verder en er kwamen leuke ontwikkelingen: in september van 2016 trouwden ze en kort daarna bleek Anne-Marij zwanger te zijn. 

Resistent

Zoontje Gijs werd in juli 2017 verwacht, maar tijdens de zwangerschap bleek dat de non-hodgkin was teruggekeerd bij Ivo. En dat niet alleen, de ziekte leek getransformeerd naar een agressieve vorm. Toch hielden ze moed en ging Ivo opnieuw het medische circuit in met de goede hoop te genezen. Helaas: Ivo bleek resistent te worden en de ziekte werd sterker dan de elf chemotherapieën die hij kreeg. Het bericht van de Nederlandse ziekenhuizen was heftig: er waren geen opties meer voor standaard behandelingen. 

Seattle

In het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle is er een CAR T-Cell therapie, een behandeling waarmee zijn overlevingskansen wél groot zijn, maar die in Nederland nog niet goedgekeurd is. Voor Ivo is dit nog de enige optie. En de tijd dringt: Nederlandse artsen praten nog slechts over weken. In Seattle kan hij al deze maand beginnen. 

Hulp

De tijd dringt voor de vrienden en familie van Ivo, maar de groep heeft al heel wat bij elkaar gesprokkeld met hun crowdfunding. Spaargeld, leningen en bijdrages van iedereen om hen heen: alles is nodig om het grote bedrag van €400.00 bij elkaar te krijgen. Inmiddels zijn ze er met €360.000 bijna, maar kunnen ze nog steeds alle hulp gebruiken. "Ook al kent niet iedereen Ivo, ik hoop dat velen zich kunnen inleven in onze situatie en hoe het is om de angst te voelen iemand te verliezen waar je zoveel van houdt," aldus Anne-Marij. "We zouden iedereen zeer dankbaar zijn die een donatie kan doen, zodat we de liefde van mijn leven en Gijs’ geweldige vader kunnen redden en ervoor kunnen zorgen dat wij en onze kleine man van 5 maanden nog heel lang van elkaar kunnen genieten en ook Kerst volgend jaar en de jaren daarna samen kunnen vieren."

Wil jij Ivo, Anne-Marij en Gijs helpen? Doneren kan via hun Stichting SON