Nieuwe sporttrend: mall walking

Sport & gezondheid door Jet

Deze bizarre sporttrend is over komen waaien uit Amerika (hoe verrassend - ahum). Hier zijn de winkelcentra gigantisch en kan deze sport dus naar hartelust beoefend worden. Er zijn zelfs heuse mall walking-clubjes. Maar ook in Engeland zijn de eerste mall walkers gesignaleerd. Wanneer zullen we de eerste in het wild zien in ons eigen kikkerlandje?

Ik hoor je al denken: 'Shoppen? Maar dat kan ik ook wel: heel goed zelfs!' Let op: mall walking houdt niet in kwijlend voor een etalage staan kijken naar te dure schoenen, een paar shirtjes passen bij de H&M en daarna uitgebreid bij de McDonald's eten. Nee, het wordt niet voor niets een sport genoemd... De bedoeling is dat je een gezellig groepje mensen verzamelt en daarmee een wandeling (wandelend of joggend) door een winkelcentrum maakt. Mall walking is geschikt voor alle leeftijden, maar vooral populair bij senioren en kersverse mama's mét kinderwagen.

Sara Donavan, schrijfster van het boek Mall Walking Madness: Everything You Need to Know to Lose Weight and Have Fun at the Same Time, vertelt: "Wandelen is één van de oudste sporten. Duizenden jaren geleden kondigde de Griekse 'arts' Hippocrates dit als het beste medicijn aan. Volgens experts helpt het je gewicht onder controle te houden, je bloeddruk te verlagen, het risico op hartaanvallen en beroertes te beperken."

Sommige winkelcentra houden al rekening met de mall walkers door extra vroeg open te gaan, kortingen te geven en speciale routes uit te stippelen.

De voordelen van mall walking? Denk aan: aangename temperatuur, genoeg te zien in de omgeving, veel wc's op de route (handig als je al een jaartje ouder bent) en je bent er altijd als eerste bij als er uitverkoop is.

Wil jij deze nieuwe sport wel eens proberen? Kijk hier voor tips!