Petitie tegen uithuwelijking

De maatschappij door Jet

Plan Nederland probeert met de Because I am a Girl-campagne bij te dragen aan het verbeteren van de positie van meisjes wereldwijd. In veel ontwikkelingslanden worden meisjes nog steeds op jonge leeftijd uitgehuwelijkt.

Dit heeft tot gevolg dat deze meisjes, sommigen van hen niet ouder dan 12 jaar, zwanger raken terwijl zij zelf nog maar een kind zijn. Zo overleed Fawziya Abdullah Youssef op 12-jarige leeftijd na een drie dagen durende bevalling. Ze stierf door zware bloedingen en haar kindje kwam dood ter wereld. Fawziya was pas 11 jaar toen zij door haar vader werd uitgehuwelijkt aan een 24-jarige man.

Dit moet stoppen! Laat je stem horen en teken nu de petitie van Plan Nederland tegen het uithuwelijken van jonge meisjes. Ga naar www.plannederland.nl/petitie en teken!
 
De rechten van meisjes moeten wereldwijd gerespecteerd worden. Om het probleem van kinduithuwelijking onder de aandacht te brengen van alle regeringsleiders, zal Plan Nederland de petitie aanbieden aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon.