Gouden lokken van ruim 1 meter: dit meisje is de levende Raponsje

De maatschappij door Fleur
 
Vroeger droomden we er allemaal van: net zulk mooi lang haar als Raponsje hebben, inclusief een prins die eraan omhoog klimt. Voor de 12-jarige Katy White is dit haar geen droom: haar lokken komen tot aan haar knieholtes.
 
Als mensen haar zien, stoppen ze allemaal even om naar Katy White uit Wales te kijken. Waarom? Ze draagt een nogal opvallende accessoire: haar haar. Dat is, met maar liefst 101,6 centimeter, namelijk bijna even lang als Katy zelf. Tel daarbij op dat het van goud lijkt en voilà: daar is de levende Raponsje (ook wel Rapunzel)!
 
Drie keer geknipt
Drie. Dat is, buiten een aantal bijknipsessies, het aantal keer dat Katy’s haar echt geknipt is, waarvan één knipbeurt op haar eigen naam staat. Toen ze klein was, knipte ze namelijk twee plukken uit haar haar. Daarna nam de 12-jarige nog twee keer op de kappersstoel plaats, maar that’s it! Niet zo gek dus dat Katy met een hele deken op haar knarretje rondloopt. 

 
Meten is weten
Hoewel haar lange coupe direct in het oog springt, is niemand er tot voor kort opgekomen de lengte eens op te meten. Kapster Lisa Bryan offerde zich op en pakte haar meetlint erbij, om daarna te concluderen dat Katy’s lokken maar liefst 4 feet en 3 inch lang zijn, meldt DailyMail. Dat is omgerekend dus 101,6 centimeter. Dat ze niet achterover kukelt, is ons een raadsel. Hoe het trouwens dode-punt-technisch met Katy's haar staat? "Er is goed voor haar haar gezorgd", weet de kapster te vertellen.
 
Nadelen
Goed, lokken met een lengte tot aan Tokyo zijn natuurlijk een echte eyecatcher, maar ideaal is het niet altijd, toch? Dat klopt. Het kost een uur om Katy’s haar te wassen én een uur om het weer droog te krijgen. Daarnaast moet ze haar haar opsteken als ze aan haar oosterse vechtsport, Choi Kwang Do, doet. Als ze namelijk ronddraait terwijl haar haar loshangt, moeten andere mensen echt uitwijken. Of dit Katy echter motiveert wat van haar lokken af te knippen? No way: “Ik kan me niet voorstellen dat ik het ooit korter knip.”
 
Record 
Een coupe van ruim 1 meter lang is indrukwekkend, maar Katy is geen recordhouder op de afdeling Haarlengte. Dat is Asha Mandela, met een kapsel van bijna 6 meter (595,6 centimeter, om precies te zijn). Dus.
 
Het haar van Katy ‘Raponsje’ White: mooi, of vooral vreselijk onpraktisch?