Wat?! Man faket twee jaar zijn eigen coma

De maatschappij door Marleen_S
Een gezellige practical joke op zijn tijd kunnen we wel waarderen. Een leugentje om bestwil, zelfs dat begrijpen we. Maar je eigen coma twee jaar lang faken? Deze man deed het en zijn reden hiervoor slaat alles.

 
De 47-jarige Alan Knight leidde een rustig leventje met zijn vrouw en drie kinderen in Engeland. O ja, bijna vergeten, hij lichtte daarnaast ook zijn bejaarde buurman op voor een slordige € 50.619,46. Dat ook. Het hoe en waarom van zijn oplichterspraktijken is onduidelijk, maar toen de zaak aan het licht leek te komen, wilde Alan zich er makkelijk van af maken.
 
In 'vegetatieve' staat
In plaats van ergens op een onbekend eiland onder te duiken (of gewoon zichzelf aan te geven in de hoop op strafvermindering) ging Alan net even een stapje verder. Om onder zijn straf uit te komen, fakete hij namelijk zijn eigen coma.
 
Ja, je leest het goed. Alan beweerde twee jaar lang (!) dat hij verlamd was geraakt door een val van de trap en in een ‘vegetatieve’ staat verkeerde. Oftewel, hij hield een lange, erg lange tijd vol dat hij in coma lag en vanaf zijn nek niet meer kon bewegen, aldus Metro U.K.

   

Tja, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten, dus toen Alan naar het plaatselijke warenhuis toog om een boodschap te halen, kon hij er donder op zeggen dat het iemand zou opvallen. Want in een dorp (en op de beveiligingscamera’s) blijft niks geheim.

Op heterdaad betrapt

Niet lang daarna werd hij op heterdaad betrapt toen zijn dokters hem ook nog eens in zijn ziekenhuiskamer zagen eten, wassen en zelfs schrijven. Het spelletje was gauw uit. Nu denk je misschien: arme vrouw en kinderen, maar zijn vrouw zat gewoon in het complot. Zo nu en dan zorgde ze ervoor, dat ze werd gefotografeerd hoe ze haar ‘comateuze’ man verzorgde.

 

De plaatselijke politie, de South Wales Police, was geschokt. Een woordvoerder: “In mijn hele loopbaan is dit de meest berekende vorm van misleiding van een kwetsbare en oude man, die ik ooit heb gezien.”
 
Alan Knight wordt binnenkort berecht voor zijn daden. Voor dit ‘geintje’ hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd. Ook zal hij moeten voorkomen voor negentien gevallen van diefstal en valsheid in geschrifte.
 
Wat vind jij van de actie van Alan?