Vergane (celeb)glorie

Sport & gezondheid door Dagmar

Waarom grijpen beroemdheden toch altijd naar drugs en alcohol als het even niet mee zit? De volgende voormalige diva's hebben met een verslaving hun carrière en goede naam weten te verzieken...

1. Amy Winehouse

Laten we beginnen met Amy Winehouse. Vandaag de dag ziet de zangeres er alles behalve aantrekkelijk uit. Haar drugsverslaving heeft haar niet veel goeds gedaan, wat ook niet anders kan... Tevens is de rumoerige relatie met Blake Fielder-Civil haar niet in de koude kleren gaan zitten. Momenteel probeert Amy haar comeback te maken samen met een nieuw stel memmen. Sinds de borstvergroting schijnt de zangeres verslaafd te zijn aan cosmetische chirurgie: ze wil namelijk nog grotere borsten en dikkere lippen!

2. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan is waarschijnlijk de celebrity die het meest in het nieuws voorkomt. Qua looks is de sproetenkop al aardig geruïneerd: ze heeft een angstig dun lijfje en haar foto staat naast de definitie van 'afgetakeld' in het woordenboek. Waar is die leuke, roodharige, sympathieke meid toch gebleven? Sinds de actrice van de drugs, medicijnen en drank heeft geproefd, zijn haar collega's niet meer te spreken over haar gedrag op de set.

Lindsay staat ook bekend om haar lesbische relatie met Samantha Ronson. De ex-tortelduifjes hebben wat met elkaar afgevochten in hun passionele relatie. Wie dacht dat LiLo alles weer onder controle zou krijgen als haar verkering uit zou gaan, heeft het goed mis. Keer op keer werd er bij de blondine ingebroken en haar buren klaagden over overlast en zagen liever haar hielen dan haar tenen. Momenteel verspreid vaderlief bandopnames waarop een depressieve Lindsay te horen is...

3. Britney Spears

Britney Spears is momenteel weer helemaal hip met haar nieuwe single 3. Ze heeft haar looks en figuur weer terug en ze swingt de pan uit! Toch heeft deze blondine heel erge dieptepunten gekend. Sinds de scheiding van Kevin Federline raakte de popprinses het spoor bijster.

In 2007 werd de zangeres opgenomen in een afkickkliniek en de dag nadat ze die kliniek verliet, wist ze heel de wereld te shockeren door zichzelf kaal te scheren in een kapsalon. Je zou het kunnen zien als een symbolisch nieuw begin, maar in dit geval was de blondine toch echt even de weg kwijt. Ze liet het die avond niet bij haar kale koppie, maar nam ook nog eens twee nieuwe tatoeages. Sinds vader Spears zijn dochter onder zijn hoede nam, ging het beter met haar. Momenteel is de zangeres weer druk in de weer met het geven van concerten waar Brit veel kritiek op kreeg. De blondine playbackte namelijk en dat vonden haar fans maar niks... Laten we hopen dat de zangeres niet weer in een depressie raakt door dit negatieve nieuws!

4. Mischa Barton

Mischa Barton is van kinds af aan al beroemd en had kleine rolletjes in onder andere The Sixth Sense en Nothing Hill. De actrice kreeg pas echt naam door haar rol als Marissa Cooper in de televisieserie The O.C. Sindsdien gaat het bergafwaarts met Mischa: de actrice ontdekte de drugs en dat zorgde voor haar ondergang. De blondine schommelde vaak met haar gewicht: zo verklaarde ze te walgen van haar cellulitis om vervolgens het figuur van een anorexiapatiënte aan te nemen. In 2007 werd de actrice stomdronken en in het bezit van drugs opgepakt, omdat ze toch achter het stuur was gekropen. Mischa raakte verslaafd en de drugs zorgde ervoor dat de actrice zelfmoordneigingen had. In de zomer van dit jaar werd de blondine opgenomen in een psychiatrische kliniek. Inmiddels is de actrice alweer vrij en schijnt het de goede kant op te gaan, maar voor hoelang...? 

5. Kate Moss

Kate Moss werd op 14-jarige leeftijd ontdekt op JFK Airport in New York City. Ze brak al snel door als topmodel en ondanks dat ze voor een model erg klein is, wilden alle grote merken haar hebben voor hun campagne. Het model staat bekend om haar onstuimige relatie met Pete Doherty, waarbij de nodige drugs kwam kijken! Pete hielp goed mee aan de ondergang van Kate. In 2005 maakte ze een grote fout: de paparazzi filmde de blondine terwijl ze cocaïne aan het snuiven was. Haar sponsors zoals H&M en Chanel waren alles behalve blij met deze beelden en zetten haar meteen aan de kant! Tegenwoordig komt het model op zijn tijd in het nieuws met woedeaanvallen en opmerkingen waarover veel mensen vallen. 

Sommige van deze dames zijn al druk bezig met hun comeback, al wil dat niet altijd erg soepel verlopen. Vind jij dat de wilde periode van deze vrouwen hun imago voorgoed heeft beschadigd of kan er nog aan gewerkt worden?