De 10 kenmerken van een winterdip

Sport & gezondheid door Dagmar

Het is ook niet zo gek dat je wat minder goed in je vel zit: het wordt steeds eerder donker en de dagen worden korter. Wanneer de wekker gaat heb je geen zin om de dag te beginnen, oftewel: alles wordt je teveel. Lees snel de symptomen door en kijk of ze jou wel heel bekend voorkomen...

1.  Je bent onwijs moe en er zit maar geen verbetering in. Wanneer je na een avondje slapen de volgende  ochtend wakker wordt, voel je je ook verre van uitgerust.

2.  Slapen, slapen, slapen! Kan jij nog ergens anders aan denken? Het enige waar jij behoefte aan hebt is lekker je ogen sluiten en wegdommelen...

3.  Wat is het leven toch een ellende! Je voelt je de hele tijd somber en depressief.

4.  'Huh, wat zei je?' Je concentratie is ver te zoeken...

5.  Ach, wat ben jij passief de laatste tijd.

6.  Om het minste of geringste kan je al uit je slof schieten. Je bent erg prikkelbaar.

7.  Eten is altijd fijn, maar jouw eetlust is wel erg groot geworden. Vooral voedsel dat veel koolhydraten bevat schuif je er gemakkelijk in, zoals pasta en chocolade!

8.  Aangezien je aardig wat eet, word je ook steeds zwaarder. Een gewichtstoename is dan ook onvermijdelijk.

9.  Je behoefte aan intimiteit en seks wordt steeds minder. Je wilt gewoon slapen in bed: niet aan het werk in bed! Die polonaise aan jouw lijf kan je de laatste tijd gestolen worden.

10.  Bellen, mailen, MSN'en, sms'en, faxen... Van jou hoeft het momenteel allemaal niet zo. Al die sociale contacten kunnen jou beter even met rust laten, na de winter ben je wel weer in voor een leuk feestje!

Tips om je beter te voelen
Probeer zoveel mogelijk daglicht mee te pikken. Geef toe aan de winter, zelfs met je avondmaal. Zorg voor stevige maaltijden zoals boerenkool en hutspot... Je hebt het nodig! Probeer ook zoveel mogelijk te bewegen en sport die dip er letterlijk uit.

Heb jij last van een winterdip?