Vind je eigen geluk!

Sport & gezondheid door Dagmar

Het is bewezen dat je je eigen geluk kunt bepalen. Tijd om daar wat meer inzicht in te krijgen dus! Er zijn een paar aspecten die erg belangrijk zijn om als een vrolijke vrouw door het leven te gaan.

Wees blij met wat je hebt
Het is menselijk om altijd maar meer te willen, maar probeer ook eens te kijken naar wat je al hebt. Wees blij met de spullen en het geld dat je bezit en de mensen (familie en vrienden) die je kent. Wanneer je je alleen maar focust op wat je nog meer wilt hebben, dan zal het een teleurstelling zijn wanneer je het niet kan krijgen. Een paar schoenen kopen is geweldig, maar als je er al thuis vele van hebt is het geluksmoment van jouw aankoop maar van korte duur.

Probleem? Oplossing!
Wij vrouwen kunnen eeuwig praten over de problemen in ons leven, maar een oplossing zoeken? Ho maar! Probeer niet uren te zwetsen over wat er allemaal mis is, maar zoek een uitweg om het beter te maken. Voor elk probleem is een oplossing: zelfs voor de jouwe!

Stel doelen
Stel doelen in je leven die je wilt bereiken. Ga sparen voor die wereldreis, doe die cursus Spaans en solliciteer op die baan die je zo graag wilt hebben! Wanneer je je doel uiteindelijk hebt behaald, zal het je een voldaan gevoel geven. Daarnaast maak je ook progressie in je eigen leven en dat is altijd mooi meegenomen...

Lichaam en geest
Een auto rijdt niet zonder benzine en een vogel vliegt niet zonder vleugels. Oftewel: wanneer je lichaam geen goede brandstof krijgt om op te bouwen en je niet goed voor jezelf zorgt... dan zal je je ook niet gelukkig voelen. Denk altijd eerst aan jezelf. Je kunt wel iedereen willen helpen, maar hoe kan je mensen nou goed advies geven als je er zelf belabberd aan toe bent? Conclusie: eet genoeg vitamines, beweeg, verwen je lichaam door af en toe een beautydag te nemen en neem je nachtrust.

Spik en span
Zorg ervoor dat jouw huis, appartement of kamer netjes opgeruimd is. Troep in je leefruimte zorgt voor troep in je hoofd. Wanneer je ruimte maakt in je leven, ontstaat er ruimte voor andere dingen... Goede dingen! Denk maar eens aan Feng Shui: wat is nou de juiste plek voor jouw bed of spiegel?

Laat het verleden los
Dat wat in het verleden jou heeft bezeerd en pijn heeft gedaan, was in het verleden. Probeer het los te laten en leef in het nu. Die vervelende gebeurtenis heeft al te veel drama met zich meegebracht en als je dezelfde instelling behoudt, zal jouw leven ook niet veranderen. Probeer dingen positief in te zien. Wat heb jij nou van die ex, die jou zo hard en onverwachts heeft gedumpt, geleerd? Probeer van dingen te leren en laat je niet belemmeren door slechte ervaringen!

Het leven is niet altijd rooskleurig en natuurlijk gebeuren er soms dingen die het moeilijk maken om te lachen. Maar jouw innerlijke wereld heeft veel invloed op de wereld daarbuiten. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar ga verder en probeer de mooie dingen in het leven te waarderen!