Review: Couples Retreat

Media door Anneke

Het verhaal
In Couples Retreat gaan vier bevriende stellen met elkaar op vakantie. Plaats van bestemming is het Eden Resort op het prachtige eiland Bora Bora. Eén van de drie stellen is er om aan hun huwelijk te werken, de rest hoopt op een onbezorgde vakantie. Maar, het loopt heel anders dan verwacht. De vakantie is namelijk inclusief groepstherapie geboekt dus ze moeten er alle acht aan geloven! Dan blijkt dat het ook tussen de andere stellen niet altijd even goed botert in hun relaties...

En?
Er zitten veel grappige momenten in Couples Retreat. Dat zou je ook verwachten als je naar de cast kijkt. Vince Vaughn (behalve als acteur ook bekend als de ex van Jennifer Aniston) en Jon Favreau speelden al eerder de sterren van de hemel in de komedie Swingers. Toch komen de acteurs in deze film niet helemaal uit de verf. Dat komt vooral omdat de grappen soms te braaf en dan weer te plat zijn. Een voorbeeld van dat laatste is de saunascène waarin de yogaleraar met de vrouwen oefeningen doet, wat een staaltje seksistische humor oplevert. Vince speelt wel met dezelfde charme als altijd. Ook de rest van de cast doet er alles aan om geloofwaardig over te komen. De uiterst herkenbare relatieproblemen worden in hilarische scènes gegoten en dat levert zeker lachwekkende momenten op. Natuurlijk is het ook aangenaam kijken naar de schoonheid die het tropische oord Bora Bora te bieden heeft.

Conclusie
Er worden geen indrukwekkende acteerprestaties geleverd en het draait meer om de humor. Een niemendalletje deze film, maar wel leuk voor een avondje onbezorgd lachen in de bioscoop.

Couples Retreat is sinds 19 november te zien in de Nederlandse bioscopen.