Wat als je een vriendin te dik vindt?

De maatschappij door Jet

Deze vrouwen blijven hun mollige vriendinnen complimenteren (elke vrouw heeft gemiddeld twee vriendinnen die ze te dik vinden), omdat ze bang zijn dat ze overstuur raken. Dit is gebleken uit een Brits onderzoek onder 3000 vrouwen.

Slechts een kwart van de vrouwen durft een vriendin eerlijk te zeggen dat ze wat kan afvallen... En als het slechte nieuws eenmaal is gebracht, is 12 procent van de mollige meiden er helemaal kapot van; 10 procent barst in tranen uit. Bij 1 op de 20 gevallen betekent het het einde van de vriendschap.

"Iedereen heeft er geen moeite mee haar eigen gewicht te bekritiseren, maar in werkelijkheid kunnen de meeste vrouwen er niet mee omgaan als een vriendin haar vertelt dat ze moet afvallen," aldus de onderzoekers. "Hoewel vertrouwen, eerlijkheid en de waarheid zeggen de basis van elke vriendschap moet zijn, moeten we ook vriendelijk zijn tegen onze vrienden. Het is belangrijk dat je bepaalde grenzen niet overschrijdt. Ook hangt veel af van de manier waarop je het brengt. Het is makkelijker om een vriendin te suggereren mee te gaan naar het fitnesscentrum en gezonde maaltijden te eten dan het vlakaf te zeggen."

Vrouwen en gewicht: het blijft een lastig onderwerp... Aan de ene kant zou ik het wel eerlijk willen horen, maar aan de andere kant heb je zelf heus ook wel door dat je te zwaar bent, moet je het dan nog perse van een ander horen?

Wat zou jij doen als je een vriendin te dik vindt? Zeg je het eerlijk tegen haar of hou je je mond? En waarom?