Surinaamse Baka Bana

Eten door Jo-Anne

Kun je geen genoeg krijgen van alle lekkernijen uit de Surinaamse keuken? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou... Maar even voor de duidelijkheid: voor dit heerlijke gerecht wordt niet de 'normale' Hollandse banaan gebruikt, maar de rijpe zwarte Surinaamse bakbanaan die o.a. te vinden is bij de toko. Dus ren met je boodschappenlijstje naar de winkel en verras iedereen met de verrukkelijke Baka Bana!

Mijn boodschappenlijstje
2 rijpe Surinaamse bakbananen
200 gr. zelfrijzend bakmeel
50 gr. suiker
50 gr. maïzena
water
pindasaus (kant-en-klaar pasta bij de toko)
zonnebloemolie om te bakken

Aan de slag!
Meng het bakmeel, de suiker en maïzena goed door elkaar en voeg al roerend kleine beetjes water toe, totdat er een papje ontstaat. Pel de rijpe Surinaamse bakbananen en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Doop de plakken banaan om en om in het papje en bak ze vervolgens ongeveer 7 minuten in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze nu uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer de gebakken banaan met een beetje pindasaus.

Eet smakelijk! Of hoe Surinamers het zeggen: Njang swietie!