Magisch lekkere MonChoutaart

Eten door Christel
Als je ons ergens voor mag wakker maken op de zondagochtend is dat wel voor taart. Heerlijk om met een stuk gebak te ontbijten (dat het niet echt gezond is, laten we voor het gemak even achterwege). De taart der taarten die je dan kunt eten? Deze MonChoutaart! 
 
Wanneer je visite krijgt, wil je ze natuurlijk een goed stuk taart voorschotelen. Je kunt natuurlijk naar de dichtstbijzijnde bakker rennen, maar je maakt natuurlijk een veel betere indruk wanneer je je gasten kunt vertellen dat je zelf in de keuken hebt gestaan voor het desbetreffende gebakje. Dat geeft gewoon een bepaald soort voldoening en dat snapt Comfort Snacks als geen ander. Daarom stelde zij deze fantastisch heerlijke én makkelijke MonChoutaart samen. 

 
Wat heb je nodig?
– 1 pak Bastogne-koeken 
– 100 gram boter
– 200 milliliter slagroom
– 100 gram suiker
– Vanille-extract
– 250 gram mascarpone
– 1 blik kersenvlaaivulling
– Citroenrasp
 
Dit moet je doen
1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of stop ze in een zakje en sla hierop met een deegroller (of iets anders wat kan dienen als een koekjeshamer). Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
2. Voeg de koekkruimels aan de gesmolten boter toe. Roer dit door tot het een stevige massa is. Bekleed je springvorm met bakpapier en schenk hier vervolgens de koekkruimels in. Verspreid en druk de koekkruimels met een eetlepel aan zodat je de koekkruimels gelijkmatig over de springvorm verdeelt. Zet de springvorm nu in de koelkast om af te koelen.
3. Nu is het tijd om de vulling te maken. Je hebt hier twee kommen voor nodig. Doe in de eerste kom twee eetlepels suiker en de slagroom. Klop dit stijf. In een andere kom stop je de mascarpone en de rest van de suiker. Klop dit romig.
4. Nu kun je de slagroom bij mascarpone toevoegen. Mix dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat citroenrasp toe om de taart wat frisser te maken.
5. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mascarpone-mengsel gelijkmatig over de koekbodem. Zet de taart nu voor minstens vier uur in de koelkast. Als je ‘m echt goed hard wilt hebben kun je eventueel gelatine of -voor de vegetariërs- agar agar toevoegen. Een andere manier om de taart goed hard te laten worden is deze minstens acht uur in de koelkast te laten staan. (Zelf heb ik het geduld helaas niet om ‘m acht uur lang in de koelkast te laten staan.)
6. Wanneer je taart is opgestijfd kun je de kersenvlaaivulling gelijkmatig over de vulling verdelen. Nu is het alleen nog maar een kwestie van lekker opeten! Geniet ervan!

Eet smakelijk!