De zomergeuren van 2009

Lichaam door Marcella

De meeste zomergeuren worden in flesjes van 100 ml verkocht. Een leuke vermelding hierbij is dat ze vaak voor dezelfde prijs worden verkocht als niet-seizoensgebonden geurtjes van 50 ml. Wanneer je een zomergeurtje koopt, heb je dus meer voor je geld! Dit is omdat een zomerparfum ook gebruikt kan worden als bodyspray. Spray er dus op los en voel de zomer!

Jean Paul Gaultier - Classique Summer Fragrance
De parfum en eau de toilette van Jean Paul Gaultier doen het stuk voor stuk erg goed. Naast het ontwerpen van adembenemende fashion, is hij ook de man achter de lekkerste geuren van dit moment. Speciaal voor deze zomer liet hij zich inspireren door de prachtige 'Garden of Eden'. In deze limited edition staan bloemen dan ook centraal. De geur van de oranjebloesem, witte roos, orchidee en de iris zijn overheersend in deze parfum. Gecombineerd met een zachte vanillegeur en amber, is een sensuele bloemige geur het eindresultaat. Een belangrijk pluspunt van dit geurtje is dat het geen alcohol bevat. Alcohol en zon kunnen namelijk lelijke donkere vlekken op de huid veroorzaken.

DKNY - Summer
De bekende appeltjesgeur van DKNY wordt deze zomer opgevolgd door wederom een fruitige, maar zoetere variant. Dit maal doen roze grapefruit, mango, vers gemalen gember en lychee het werk. Daarnaast geven roze jasmijn, paeonia en de iris een bloemig randje aan dit parfum. De nieuwe zomergeur van DKNY, gewijd aan de magische wereld van New York City, is energiek en supervrouwelijk. Het parfum zit in de bekende 'wolkenkrabber' en heeft een vrouwelijk roze kleurtje. Daarnaast is het flesje gemaakt van doorzichtig glas, zodat je precies kunt zien hoeveel je nog over hebt van dit zomers geurtje.

Escada - Ocean Lounge
Kan het voor jou niet zoet genoeg zijn, probeer dan eens de nieuwe zomergeur van Escada. Dit merk staat namelijk bekend om zijn heerlijk zoete zomergeuren. Ocean Lounge is een exotische zomergeur met een overheersende geur van de tropische lychee en zoete aardbei. Deze vruchten worden gemixt met een lichte violet en vanillegeur. Van deze geur word je absoluut vrolijk en waan je jezelf op het strand met een cocktail in je hand, terwijl de zon langzaam ondergaat. Als je hier niet het ultieme zomergevoel van krijgt...

Burberry - Summer
Minder girly dan die van Escada, maar zeker net zo zomers, is de nieuwe zomergeur van Burberry. Een frisse decadente geur vol bloemen en fruit; perfect voor de warme zomerdagen. Vruchten als mandarijn, rode aalbes en lychee worden gecombineerd met jasmijn en rozen. Witte musk, cederhout, groene appel en citroen zorgen tenslotte voor een fris eindresultaat. Burberry Summer wordt aanbevolen  voor overdag.

Wat is jouw favoriete zomergeur?