Kookboek: ‘Skinny bitch in the kitch’.

Lichaam door Redactie Ze.nl
Skinny bitch in de kitch biedt volgens pagina één 'schop-onder-je-kont-recepten voor hongerige bitches die geen smerige rotzooi meer willen klaarmaken (en er geweldig uit gaan zien)'. Nou vind ik hongerige bitches niet zo'n sympathieke benaming voor de welwillende lezer, maar dat vergeven we Rory Freedman en Kim Barnouin, de auteurs en bloedmooie (ex)modellen, voor deze ene keer.

Hun boekje is namelijk wel de moeite waard! Het is uitgegeven in pocketformaat en van het begin tot het einde hilarisch geschreven. Men neme de eerste zin uit de inleiding: 'Wat is lekkerder dan eten? (Als je 'seks' zegt ben je of een leugenaar of een viezerik.) Het antwoord is: niets! We zijn echte varkens en eten is, zonder twijfel onze favoriete bezigheid...' Maar ook door uitspraken als 'frisdrank is vloeibare Satan' en 'je bent achterlijk als je denkt dat je door het Atkins-dieet slank wordt' worden vrouwen aangespoord om niet te lijnen, maar gezond te gaan eten en er daardoor weer fantastisch uit te zien.

2002819716
De auteurs


De auteurs proberen duidelijk te maken dat chocolade soms best een primaire levensbehoefte mag zijn, maar dat gezonde voeding wel essentieel is! Daarom is dit boekje gevuld met bijna tweehonderd pagina's makkelijk te bereiden, gezonde recepten. Deze zijn onderverdeeld in twaalf categorieën, waaronder 'Onwijs lekkere ontbijten' (veel fruit en gerechten met sojamelk) 'Slanke den salades', 'Stevige kost voor skinny bitches', (tip: de heerlijke zomerse pasta) PMS (pissige momenten snacks, aldus de schrijfsters) en 'lekker vies'. Het laatste hoofdstuk beschrijft enkele 'oude favorieten die je normaal gesproken een schuldgevoel geven als je ze eet, in een gezond jasje gestoken'.

De recepten zijn op zichzelf niet zo opzienbarend anders dan een 'normaal kookboek', maar de ingrediënten zijn verantwoord en gezond. Je gebruikt bijvoorbeeld kokosolie om in te bakken, in plaats van olijfolie. En volkoren bloem is volgens de auteurs veel gezonder dan de witte variant. 'Witte bloem is rotzooi voor je lichaam en mag alleen gebruikt worden als het niet anders kan. Wij gebruiken meestal producten die zo verantwoord en eerlijk mogelijk zijn. En dat willen we voor jou ook. We willen dat je oude, vieze ingrediënten vervangt en beter gaat leven'.

Skinny bitch in de kitch is geen standaard dieetboek, maar een scherpe, humoristische aanval op het eten van rommel. De recepten uit het boekje zijn zeker de moeite waard, maar je moet -om een echte skinny bitch te worden- wel je aankoopbeleid in de supermarkt flink aanpassen.

Skinny bitch in the kitch
Skinny bitch in the kitch
Rory Freedman