Haal het mooiste uit jezelf!

Lichaam door Renee

In het boek Haal het mooiste uit jezelf vind je werkelijk alles op het gebied van het reinigen van de huid, verzorgen, beschermen en verwennen. Er staat alles in over haar en wat wel en niet te doen. Je vindt er tips over hoe je het beste je make-up aan kunt brengen en wat goed bij je staat. Hoe zon je 'gezond'? En natuurlijk informatie over welke bescherming je nodig hebt. De heerlijke wereld van de welness komt uitgebreid aan bod en het boek eindigt met een hoofdstuk New Beauty (huidtherapie, injectables).

Een voorproefje van enkele tips en geboden:

Het is goed voor je huid om acht glazen water per dag te drinken. Niet waar! Je lichaam heeft ongeveer twee liter vocht per dag nodig. Alle vocht telt daarbij mee: thee, koffie, melk e.d. en het water dat in voedingsmiddelen zit. Het water dat je extra drinkt boven die twee liter doet niks voor je, die plas je gewoon weer uit. Een droge huid knapt er niet van op. Ten overvloede: dit wil niet zeggen dat je net zo goed frisdrank in plaats van water kunt drinken!

Kleuren is niet (meer) slecht voor je haar. Goede producten bevatten weinig of geen peroxide of ammoniak, geven veel glans en verbeteren de conditie van je haar.

Een beetje foundation of concealer op je ooglid zorgt ervoor dat je oogschaduw beter houdt. Wel eerst goed laten opdrogen. Een beetje poeder om te fixeren kan daarna nog, maar doe dat niet als je lenzen draagt.

Een crème waar hyaluronzuur in zit is een goede dagcrème in de zomer, want hyalyronzuur kan duizendmaal z'n eigen gewicht aan vocht vasthouden. Goed om een vochtarme huid bij zomerse temperaturen te voorkomen. Bewaar de crème in de ijskast. Lekker koel voor je huid!

Blijf na een massage nog altijd even liggen en kom daarna heel rustig overeind. Zo hervind je je evenwicht. Drink een glas lauwwarm water voordat je opstaat van de massagestoel.

Verzeker je ervan dat de prikkend arts een prof is die vaak injectables doet. Vraag hem naar de frequentie!

Nieuwsgierig naar wat het boek nog meer te 'vertellen' heeft? Bestel 'm dan snel! Altijd handig om zo'n handleiding in huis te hebben, voor het geval je even niet meer weet wat je nodig hebt of hoe iets moet!

Haal het mooiste uit jezelf
Rob Peetoom
ISBN: 9047509706
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Unieboek