De ideale vrouw is een bitch!

Relaties door Roosmarijn

We kennen het wel: je bent op een superleuke date geweest. Jullie konden leuk met elkaar praten, jullie hebben gelachen, gezoend en nummers uitgewisseld. Maar dan blijkt dat hij niet belt voor een nieuwe afspraak, en ook in je sms-inbox blijft het angstvallig stil. Wanneer je hem belt, krijg je constant zijn voicemail. En voor je het weet, check je elke keer  je telefoon om te kijken of hij al iets heeft laten horen.

Ook als je in een relatie zit, kun je tegen dingen aanlopen die in de loop van de tijd een probleem zijn geworden. Uit automatisme ga je tegen hem zeuren, maar steeds vaker merk je dat jouw gezeur helemaal niks oplevert. In plaats van hem echt aan te pakken, neem je de vervelende dingetjes voor lief. Vrouwen zijn soms te lief voor mannen, met als resultaat dat we soms even vergeten waar onze grenzen liggen. In dit praktische boek van Sherry Argov leert de schrijfster je je inner bitch te laten ontwaken.

Mannen houden van bitches
Sherry Argov sprak met tientallen mannen (en vrouwen) en geeft haar bevindingen op een humoristische en pijnlijk eerlijke manier weer. Conclusie? Mannen houden van bitches. (Niet te verwarren met arrogantie.) Een bitch wordt in het boek uitgelegd als: Babe In Total Control of Herself. Oftewel: een zelfstandige vrouw, die naast haar relatie ook een eigen leven heeft en niet over haar eigen grenzen heengaat. En dat is precies waar mannen behoefte aan hebben, zo concludeert het boek op basis van de bekentenissen van mannen van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden. Er staan een hele boel bruikbare tips in. De gedachtegang van het mannenbrein wordt uitgelegd waardoor je als lezer beter begrijpt waarom hij soms doet zoals hij doet.

Het boek is opgedeeld in suggesties, elk hoofdstuk begint met een aantrekkelijkheidsbeginsel. De schrijfster combineert haar theorie (ze is van huis uit psychologe) met de ervaringen van diverse mannen en vrouwen. Om een voorbeeldje te noemen: mannen luisteren niet als je zeurt. Maar ze zullen wel eerder reageren op daden. Zeuren zien zij als een emotionele reactie, waarbij je voorspelbaar gedrag laat zien. Als je zeurt, geef je hem een garantie, namelijk: dat hij alles kan maken, zonder consequenties. De 'bitch' die in dit boek wordt voorgesteld, reageert daar heel anders op. Ze is assertiever, komt voor zichzelf op en stelt haar grenzen. Ze reageert vaker op hem met daden dan met woorden. Door soms minder 'als een vrouw' te reageren, zet je jezelf in een handige positie. Hij zal je beter begrijpen, omdat hij snapt dat er met jou niet te sollen valt. Deze en andere adviezen leren je jezelf minder weg te cijferen voor een ander en meer evenwicht in je relatie te krijgen. En zelfs al heb je (nog) geen relatie, er staan genoeg tips in die je helpen om een vervolg te krijgen op die succesvolle eerste date. Want relatie of geen relatie, in de liefde is het geven en nemen.

De ideale vrouw is een bitch!
Sherry Argov

ISBN: 9041762973
Prijs: 6,95
Uitgeverij: Maarten Muntinga