Man ziet vrouw als ding

Intiem door Martine

Jaloers!
Wij vrouwen kunnen nogal eens onzeker of zelfs jaloers worden wanneer onze vent net iets te lang naar een afbeelding van een mooie vrouw blijft staren. Toch hoeven we dit echt niet als bedreiging te zien. Want wat blijkt uit hersenonderzoek? Mannen zien een halfnaakte vrouw meer als object dan als mens. Ha, en laten wij nou wel echt én ook nog eens binnen handbereik zijn.

Hersenactiviteit
Tijdens het onderzoek bleek dat bij mannen de hersendelen oplichtten die ook actief zijn bij het bekijken van voorwerpen. De hersendelen die normaal reageren bij sociale interactie werden echter een stuk minder actief. Bij vrouwen is dat niet het geval, als ze een fijne man met niet al te veel kleding voorgeschoteld krijgen.

Gewenning
De oorzaak van het feit dat mannen een 'lekker ding' depersonaliseren heeft waarschijnlijk te maken met gewenning. Op internet, tv en op billboards zie je meer dan eens vrouwen in lingerie, bikini's of andere kleine outfitjes. Maar waarom vrouwen dan niet hetzelfde hebben met ontklede mannen? Is het dan toch waar dat ons gewoon te weinig lekkere plaatjes passeren in het dagelijks leven?

Blij of beledigd?
Goed, resumé: mannen zien mooie vrouwen dus als ding. Moeten wij hier nu blij van worden of juist niet? Als halfnaakte vrouwen toch als voorwerp worden gezien, hoeven wij geen jaloezie meer te voelen. Op een mooie auto zijn we toch ook niet jaloers?

Of moeten we ons beledigd voelen? Als we er net even wat lekkerder uitzien, zijn we gelijk maar weer een DING! Een lekker ding ja, maar verder wordt er dus niet gekeken... Misschien is het ook wel nooit goed bij ons vrouwen.