Slank en fit het nieuwe jaar in!

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

De eerste en beste tip is: STOP met het volgen van vage diëten en zorg ervoor dat je voor eens en voor altijd je voedingspatroon en leefstijl verbetert. Dat lost namelijk alles op...

Om je eetpatroon te veranderen zijn er heel veel kleine tips die het je makkelijker kunnen maken. Ze zorgen ervoor dat je bewuster wordt van wat je eet en maken je duidelijk hoe je op een eenvoudige manier een gezonder voedingspatroon kunt creëren. Wist jij bijvoorbeeld dat je om 1 glas volle melk te verbranden 22 minuten moet wandelen? En voor een glas karnemelk maar 10 minuten?

Besef je ook wel wat je in je lijf stopt tijdens een avondje stappen met veel drank?
Drink jij bijvoorbeeld altijd zoete witte wijn? Dan is dat erg spijtig voor de kilo's, je kunt namelijk veel beter kiezen voor droge witte wijn, een glas daarvan bevat de helft minder aan kilocalorieën! Op een gezellig avondje doorzakken, kan dat ontzettend veel schelen!

Als je van dit soort weetjes op de hoogte bent, ga je langer en beter nadenken over de producten die je kiest. Uiteindelijk zul je veel bewuster keuzes gaan maken. Want waarom drink je volle melk terwijl je ook halfvolle kunt drinken? Of cola terwijl er ook cola light is? Je zult erachter komen dat je vaak maar kleine aanpassingen hoeft te doen in je huidige eetpatroon waardoor je toch al gemakkelijk een aantal kilo's kwijt zult raken. Dit scheelt een hele hoop dieet-stress en je schiet er veel meer mee op dan iedere keer een paar weken op dieet!

Het is belangrijk om de balans in je lichaam te vinden. Dit is een combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging. Ben jij op zoek naar die tips die jou helpen je voedings- en leefpatroon te verbeteren en je lichaam weer in balans te brengen? Klik dan hier...

Dit artikel is geschreven door Anita Mulderij, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.