Minutenwerk: Van bol buikje naar sporty spice sixpack

Lichaam door Kimberly

Waren deze afvalobstakels akelig herkenbaar? Heb je er schoon genoeg van én geen kracht meer voor? Voor de dames die al geruime tijd wat kilootjes proberen te lozen: vanaf nu is het diëten verleden tijd. 
 
Gooi je kek fluorescerende sportoutfitje achter in de kast, verwijder als de wiedeweerga je Nike Running-app en trek vandaag nog een sprintje naar de dichtstbijzijnde supermarkt om die lege snoeppot te vullen. Het is tijd om het over een hele andere boeg te gooien!  
 
Deze vrouwen laten namelijk zien hoe je binnen no time van mollige Mila naar Sporty Spice verandert. Dé truc? Het geheim zit hem in je houding, de camerafilter, verlichting en zelfs je kapsel, zo meldt DailyMail. Dus: leg die hand op je heupen, gebruik een ‘Lo-Fi’ en/of ‘Hudson’-filter, zorg voor goed daglicht en gooi die haren los. Een kind kan de was doen! 
 
Hét geheim
Personal trainster Melanie Ventura (in het rood) was één van de eersten die een ‘before and after’-foto op Instagram plaatste. Ze veranderde haar te strakke rode bikinibroekje in een goed zittende zwarte, kleurde haar huid met een fake tan, gooide haar haren los en voegde daar een zwoele glimlach aan toe. 

 
Ook haar houding heeft ze veranderd. Op de rechterfoto trok ze haar schouders naar achteren, hield ze haar adem in, knikte lichtjes haar heupen en legde haar arm op haar heup om deze slanker te laten lijken. Wat betreft de cameratrucs? Ze zoomde op haar ‘voor’-foto in en haar ‘na’-foto uit en tot slot heeft ze er een filter overheen gegooid. Voilà! 
 
Moraal 
Moraal van het verhaal: wie niet 'mooi' is, moet slim zijn. Trek nooit een te klein bikinibroekje aan, paradeer in het vervolg met losse, wapperende haren op het strand en zorg alvorens dat je al een licht tintje hebt gecreëerd. Mrs. Ventura geeft haar followers het volgende mee: “De beste manier om een échte lichaamstransformatie te ondergaan is niet door het kopen van misleidende goedjes die beweren dat je binnen twee weken afslankt. Daarentegen is het juist belangrijk om veel te weten over voeding, een haalbaar plan op te stellen, te genieten van sporten maar vooral je leven leven.” Ze voegt daaraan toe: “Als je dunner bent, betekent het overigens niet meteen dat je ook gelukkiger bent. Maar dat neemt niet weg dat deze transformatieshots best hilarisch zijn. Zelfs een bolle Boeddha kan een welgevallig wasbordje krijgen!"


Heb jij al een transformatieshot geschoten?
Beeld: Instagram