SOS - Winterverzorging

Lichaam door Renee

Nou... omdat we anders een maand voordat het jurkjes-weer wordt als een malle proberen ons lijf weer in goeie staat te krijgen. En waarom houden we het niet gewoon in uitstekende staat, zodat we er minder werk aan hebben en onze geliefden ook niets te klagen hebben een winter lang?

Huid
Scrubben: Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, zodat er weer veel zuurstof door de huid gaat. Ook verwijder je oud vuil uit verstopte poriën. Je huid krijgt hierdoor gelijk een gezondere gloed. Je kan zowel gezicht als lichaam scrubben. Kijk wel goed wat er op het potje staat, want je gezicht met een lichaamsscrub behandelen kan wel eens pijnlijk worden.

Crème: 's Winters is het van belang dat je je huid goed 'vet' houdt. Kloofjes en schrale plekken ontstaan voor je het weet. Vochtinbrengende crèmes en bodylotions doen de huid daarom goed. Vergeet niet dat de zon in de winter ook sterk is. Een SPF factor in je crème mag eigenlijk niet ontbreken. Je zou ook altijd een handcrème in je tas moeten hebben om je handen overdag mee te verwennen. En vergeet de dunne huid op je lippen niet in te vetten!

Nagelolie: Droge en schrale handen kunnen vaak zorgen voor kleine velletjes die loslaten bij de nagelriem (au!). En hoe stop je je handen dan nog pijnloos in een handschoen? Met nagelriemolie herstel en hydrateer je die randjes en voelt het gelijk allemaal een stuk prettiger aan.

Douche: Gebruik liever geen producten met zeep. Douche-olie en -crème drogen de huid minder snel uit en die zal daarna dan ook niet zo trekkerig aanvoelen. Tip: Al is het heerlijk om lekker warm te douchen in de winter, doe dit niet te heet! Hier droogt je huid zeker van uit. Heter dan 37 graden (je lichaamstemperatuur) wordt afgeraden.

Bruin kleurtje: Een zonnebank op z'n tijd kan geen kwaad, lig er alleen niet vijf dagen per week onder. Je verhoogt hier nog steeds het risico op huidkanker mee. Zonnebank dus met mate! Een betere oplossing zijn zelfbruinende crèmes. Je wordt niet blootgesteld aan UV-straling, maar ziet er wel 'sunkissed' uit.

Haar
Haarmasker: Net als te heet douchen niet goed is voor je huid, kan het ook voor droog haar zorgen. Gebruik daarom een haarmasker. Dit zorgt voor een beschermlaagje om je haar en geeft je net dit beetje extra verzorging als het door koud weer of veel wassen toch droog wordt.

Anti-frizz: Heb je 's winters ook last van je haar dat alle kanten op gaat staan zodra je je wollen sjaal/muts af doet? En hoe plat je het ook probeert te drukken, het springt gewoon weer alle kanten op. Ant-frizz serums zijn goed voor dit probleem en zorgen er gelijk voor dat je haar zacht aanvoelt!

Een goede huid- en haarverzorging tijdens de winter mag niet ontbreken. Smeren dus met z'n allen!