Hairstylist Anand Aksel

Make-up door Redactie Ze.nl

Hairstylist Anand Aksel is een duizendpoot en heeft het de komende tijd razend druk, maar wist toch even tijd te maken voor Ze.nl.

Arti Haarstylisten
Het creatieve brein achter 'Arti Hairstylisten Salon' in Noordwijk zal ons de komende tijd van geweldige, up-to-date nieuws, tips en how-to's op het gebied van haar, verzorging en make-up voorzien! Anand weet feilloos de nieuwste trends vorm te geven op een manier die toch altijd bij je past, nu hij inmiddels 21 jaar in het vak zit. 

Na aanvankelijk te hebben gewerkt en ook trainingen te hebben gevolgd bij grote namen als Toni & Guy, Sjenkels & Sjenkels en Soho Kappers, is hij tien jaar geleden voor zichzelf begonnen met zijn eigen salon Arti Haistylisten. De zaak straalt een modern klassieke sfeer uit met een eigenzinnige twist. Je kunt plaats nemen op één van de met panterprint (!) beklede barokstoelen met een drankje en een avantgarde op je schoot, of op één van de leren bankjes terwijl je je haar laat drogen.

Klassiek tot trendy
Artistiek en eigenzinnig, dat is Anand ten voeten uit. Volgens Anand past er bij elke klant wel een bepaalde kapper, maar tegelijkertijd wil hij niet in een hokje geplaatst worden. Bij Anand kun je dan ook met elk willekeurig kapsel aankomen: hij gaat graag de uitdaging met je aan. Van klassieke vormen tot hippe, trendy coupes of juist zakelijke en praktische kapsels. Het belangrijkste is dat het bij jouw karakter en levensstijl past: 'Je hebt er niets aan om een ultrahippe coupe te nemen die veel onderhoud vereist, als jouw dagschema dat niet toelaat.' Daarentegen is het niet gezegd dat je altijd maar een saai kapsel moet hebben als je relatief weinig tijd hebt. Daarom zal Anand altijd eerst een adviserend gesprek met je hebben. Binnen de eventuele beperkingen is het vervolgens zijn taak om het tot een mooi en haalbaar kapsel om te toveren waardoor je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Anand heeft gelijk wanneer hij zegt: 'Er zijn maar twee mensen in je leven die je altijd te vriend moet houden, je schoonmoeder en je kapper!'

Nominatie Pers Award
Inmiddels is Anand Aksel een bekendheid in het kappersvak. In 2007 werd hij genomineerd voor de prestigieuze Pers Award, een speciale categorie binnen de Coiffure Awards. Een jury van gerenommeerde beautyredacteuren kiest uit alle inzendingen zijn favoriete fotoset. Met name de Pers Award staat hoog in aanzien in de kapperswereld aangezien glossy magazines hét modebeeld bepalen en tonen, zowel nationaal als internationaal. 

Life & Cooking
Sindsdien is het balletje heel snel gaan rollen voor Anand. Van alle kanten krijgt hij opdrachten aangeboden waarvan zijn grootste project momenteel met couturier Marlon Borgschot is: een modellenwedstrijd gericht op het 'haute couture' segment. Daarnaast is hij een vast onderdeel in Carlo en Irene's Life & Cooking op RTL4. Met een cameraploeg gaat Anand op zoek naar kandidaten die in zijn voor een make-over! Nadat je aan het 'kapselrad' gedraaid hebt, mag je er niet meer van afwijken en kun je zomaar ineens van lang naar kort haar gaan, van blond naar donker of van krulletjes naar steil. Daarnaast geeft Anand tips over haarverzorging en producten.

Tips en advies
Binnenkort zal Anand ook op Ze.nl zijn professionele visie op het gebied van hair- en make-upstyling geven! Leuke tips over hoe je na een dagje strand door kunt feesten en er evengoed fashionably uit kan zien. Maar ook welke kapsels nu in zijn: is de pony nu helemaal hot of is het eigenlijk alweer passé...? Of gewoon goed advies over hoe je 'pluisjeshaar' in bedwang kunt houden. 

Daarnaast zal Anand de komende tijd make-overs weggeven! Alsof dat nog niet genoeg is, worden jullie ook nog eens verwend met stylingproducten die jullie kunnen winnen! Wij zijn hier op de redactie alvast rázend enthousiast over de samenwerking met Anand. Jullie ook?

Hou voor deze mooie prijzen Ze.nl goed in de gaten en stuur alvast jullie vragen op haar- en make-upgebied naar redactie@ze.nl! Wie weet zal Anand jouw vraag in het komende artikel beantwoorden!