De zeven schoonheden

Make-up door Jet

De zeven schoonheden zijn uiterlijke kenmerken in het gezicht die al eeuwenlang worden beschouwd als tekenen van schoonheid. Wie deze schoonheden heeft bepaald is niet eens bekend, maar toch is het stiekem best leuk als je er over eentje beschikt... De zeven schoonheden op een rij.

zeven schoonheden

Spleetje tussen de voortanden

Sta jij op het punt om een afspraak bij de tandarts te maken om je spleetje te laten corrigeren? Doe het niet! Het maakt je juist ontzettend uniek en het kan heel sexy staan. Een bekende celeb met een spleetje tussen haar tanden is Madonna; H&M-model Jessica Hart heeft er ook eentje!

Kuiltjes in de wangen en/of kin

Een kuiltje in de wangen geeft een schattige en meisjesachtige uitstraling. Vooral met een verleidelijk lachje erbij!

Sproeten

De meeste mensen verafschuwen hun sproeten, maar ook dit is een echte schoonheid. Een gezicht vol sproeten heeft namelijk iets heel bijzonders. Sommige vrouwen krijgen sproetjes in de zomer, maar die trekken dan helaas weer weg. Lindsay Lohan en Julianne More hebben een echt sproetengezicht!

Lichte ogen met donker haar of donkere ogen met licht haar

Zo vaak zie je het niet: een meisje met donker haar en lichte ogen of andersom. Het is dan ook niet gek dat dit één van de zeven schoonheden is. Het is een prachtige combinatie waar je naar blijft kijken. Sterren met deze schoonheid zijn Courtney Cox en Elizabeth Hurley.

Lange, gekrulde wimpers

Met lange, gekrulde wimpers kun je alle mannen inpakken. Je ogen lijken hierdoor groter en sprekender: ontzettend sexy. Enkele vrouwen zijn gezegend met zulke wimpers van zichzelf, de rest moet aan de slag met mascara, wimperkrultangen en nepwimpers!

Moedervlekje boven de lip

Nee, niet zo'n dikke moedervlek met haren eruit, maar een subtiel stipje links- of rechtsboven de lip. Deze schoonheid is jarenlang hét handelsmerk van Marilyn Monroe en supermodel Cindy Crawford geweest. Sommige vrouwen tekenen dit vlekje er zelfs zelf op met een potlood.

Amandelvormige ogen

Heb jij ogen in de vorm van een amandel (aan de zijkanten net wat groter)? Gefeliciteerd, jij hebt één van de zeven schoonheden. Een bekend voorbeeld is Angelina Jolie. Ze is trouwens onlangs uitgeroepen tot de mooiste vrouw ter wereld, misschien omdat ze naast haar amandelvormige ogen ook donker haar en lichte ogen heeft...?

Het betekent natuurlijk niet dat als jij geen van de zeven schoonheden hebt, dat je dan niet mooi bent. In tegendeel zelfs! Toch ben ik benieuwd...

Hoe veel van de zeven schoonheden heb jij? En wat vind jij nou een echte schoonheid die niet in dit rijtje staat?