Budgetmake-up: meer voor minder

Make-up door Roosmarijn

Milani Cosmetics
Dit beautymerk richt zich op alle vrouwen en omschrijft zichzelf als een multicultureel, budget make-up merk. Speciaal voor vrouwen met een donker huidje heeft Milani heel veel producten op de markt. Eindelijk kun je de jacht naar de perfecte foundation staken. Milani verkoopt cosmetica voor alle soorten huidtypes. Ben je gek op nagellak en houd je van experimenteren met kleuren en samenstellingen? Milani verkoopt 3D- en neon-nagellak in allerlei felle kleurtjes. Je kunt de make-up kopen bij de luxere DA-verkooppunten en online.

Venus
Verzorgingsproducten kunnen soms een hele kostenpost zijn. Zit je krap bij kas maar wil je je toch graag goed verzorgen? Douglas heeft vanaf augustus het Italiaanse merk Venus in het schap staan. Dit budget beautymerk verkoopt make-up remover tissues, dag- en nachtcrème, peeling (scrub), tonic en reinigingsgel. De verpakking is lekker vrouwelijk, het ruikt heerlijk en het is allemaal ook nog eens heel fijn geprijsd: alle verzorgingsproducten zijn onder de 10 euro.


ELF

ELF staat voor Eyes Lips Face. Dit budget beautymerk is te koop via internet in hun eigen webshop. Ben je nog niet zo bekend met make-up en wil je wel experimenteren? Dan kun je hier terecht: van oogschaduwbasis tot kwasten en nagellak, alles voor een budgetprijs verkrijgbaar. Heel leuk: je kunt bij ELF je eigen oogschaduwpallette samenstellen. Het doosje zelf kost 1 euro en per oogschaduw betaal je ook slechts een euro. De reden dat de make-up van ELF zo goedkoop aangeboden wordt, is dat ze rechtstreeks aan de klant verkopen en niet aan retail (winkels). Je kunt ook speciale sets kopen die afgestemd zijn op jouw huidtype of de look die je wilt maken. Je kunt er niet alleen beautyproducten aanschaffen, ook voor toilettasjes, cadeaubonnen en zelfs een schoonheidsencyclopedie kun je er terecht. Ook leuk: ben je nog op zoek naar nepwimpers voor een feestje? Je hebt al een setje vanaf 1 euro.

NYX Cosmetics
Dit is een Amerikaans budgetcosmeticamerk dat in Nederland alleen online verkrijgbaar is via diverse webshops, zoals Boozyshop. NYX Cosmetics is geliefd bij vele beautybloggers en wordt volgens kenners vergeleken met de make-up van MAC. Typische kenmerken van NYX? De oogschaduws hebben veel pigment (geven dus veel kleur en shimmer af), blijven goed zitten en zijn gemakkelijk aan te brengen. NYX heeft een heel groot assortiment aan beautyproducten, van oogpotloodjes tot wimperkrullers en van oogschaduw tot complete kwastensets.

Wet 'n Wild
Dit make-up merk is beperkt te koop en dus vrij exclusief in Nederland. Voorheen was het product te verkrijgen bij drogisterij Trekpleister, nu is het vooral in webshops te vinden. Wet 'n Wild verkoopt heel veel soorten cosmetica voor een fijne prijs. Neem bijvoorbeeld de lipsticks, die zijn enorm budgetproof; ze kosten namelijk 1,49 per stuk. De oogschaduws zijn ook laaggeprijsd, maar bevatten veel pigment waardoor de kleuren veel intenser zijn. 

Budget nagels
Natuurlijk ken je al de lakjes van Catrice en Essence. Beide merken verkopen veel verschillende soorten knalkleurtjes die vooral lekker geprijsd zijn. Catrice brengt heel vaak limited edition lakjes op de markt voor een schappelijke prijs van 2,50 per potje. En ken je Hêrome's W.I.C. al? Dit Nederlandse nagelverzorgingsmerk heeft een heel leuke budgetnagellaklijn. Hêrome ontwikkelde maar liefst 79 (!) kleurtjes, geïnspireerd op de wereld. Ideale knalkleurtjes voor een feestje en super budgetproof.