Meer seks? Verf je haar!

Intiem door Redactie Ze.nl

Mannen met blauwe ogen voelen zich het meest aangetrokken tot vrouwen die ook blauwe ogen hebben. Hiervoor is een genetische reden. Genetisch gezien zijn bruine ogen namelijk dominant en zijn blauwe ogen recessief. Dat betekent dat alleen als beide ouders blauwe ogen hebben, het kind zeker ook blauwe ogen zal hebben. Een blauwogige man verkleint dus het risico, ongemerkt het kind van een ander op te voeden door een relatie aan te gaan met een blauwogige vrouw.

Maar niet alleen oogkleur beïnvloedt seksuele aantrekkelijkheid. Ook haarkleur is bepalend. De mythe dat roodharige vrouwen meer seks hebben dan andere vrouwen blijkt namelijk werkelijk waar te zijn.

De Duitse wetenschapper Werner Habermehl onderzocht het seksleven van honderden Duitse vrouwen en vergeleek hun haarkleuren. Het onderzoek toont aan dat vrouwen met rood haar daadwerkelijk seksueel actiever zijn dan vrouwen met een andere haarkleur. Ook hebben roodharige vrouwen vaker seks dan andere mensen en is hun lijst van sekspartners beduidend langer.

Habermehl heeft bovendien vrouwen bestudeerd die hun haar rood verven terwijl ze van nature een andere haarkleur hebben. Volgens hem is het rood verven een teken dat deze vrouwen op zoek zijn naar een partner. Als ze al een partner hebben, willen ze met het rood verven aan hun partner laten zien dat ze ongelukkig zijn en op zoek zijn naar iets beters.

De psychologe Christine Baumanns vermoedt dat de oorzaak van een actiever en frequenter seksleven van roodharige vrouwen misschien niet bij de vrouwen zelf ligt. Haar verklaring is dat mannen roodharige vrouwen seksueel erg aantrekkelijk vinden omdat de kleur rood passie betekent. Mannen verwachten daarom dat vrouwen met rood haar gepassioneerder zijn en sneller 'to the point' komen. In de psychologie noem je dat 'self-fulfilling prophecy': een verwachting die zichzelf waarmaakt.

Blauwe contactlenzen en rode haarverf zijn wellicht een optie voor meer seks. Toch is het beste middel nog altijd gewoon tevreden zijn over je uiterlijk. Dit straal je namelijk uit. Het maakt je vanzelf aantrekkelijker en zo krijgen anderen meer interesse om met je het bed in te duiken. Op die manier bepaalt je uiterlijk dus wel degelijk hoe vaak je seks hebt. Hoe vaak je de liefde bedrijft, heeft veel te maken met uiterlijk.

Geschreven door Roos