Dit is hoe je echt goed wordt in zoenen

Intiem door Maya Luz

Zoenen is iets waar je goed in kunt zijn, maar ook niet. Maar hoe het precies moet, ja dat leer je niet echt als je het nooit doet. Toch snappen we dat een beetje voorkennis nuttig kan zijn voor als je je eerste zoen tegemoet gaat. Dit zijn onze tips voor hoe je goed kunt worden in zoenen.

Lees ook: Nieuwe bedpartner? Stel deze vragen voor de seks

Laat de spanning opbouwen

Om gekke abrupte zoenen te voorkomen, is het goed om de spanning op te laten bouwen. Maak oogcontact met de ander en leun langzaam naar hen toe. Als het gevoel wederzijds is, waar we nu wel even vanuit gaan, doen ze waarschijnlijk hetzelfde. Let op jullie lichaamstaal in dit moment. Kijken ze naar je lippen, bijten ze op hun lip? Geniet vooral van de spanning voordat je er echt voor gaat.

Zorg ervoor dat er toestemming is

Het is natuurlijk geen nieuws meer dat toestemming krijgen essentieel is wanneer je met iemand wil zoenen (of meer). Zeker als de spanning al hoog is, kan het ongemakkelijk voelen om om toestemming te vragen. Toch kan het juist ook heel sexy zijn om op het juiste moment te vragen of je diegene mag zoenen. Je kan ook iets zeggen in de richting van: ik zou je heel graag willen zoenen nu. Je geeft hiermee niet alleen aan dat je respect hebt voor de grenzen van de ander, maar je laat ook zien dat je niet bang bent om de leiding te nemen.

Begin rustig

Een agressieve zoensessie is erg leuk, maar het begint natuurlijk nooit echt zo. Het bouwt op. Begin dus vooral rustig. Zeker als het je eerste zoen is met iemand, is het beter om rustiger te beginnen. Druk je lippen dus niet te hard op die van hen en voel eerst aan hoe zij zoenen voordat je overgaat op een ander tempo.

Ontspan je mond

Voor het eerst met iemand zoenen is spannend, maar je lippen stijf houden tijdens die eerste smakkerd is nou niet bepaald handig. Gezoend worden op deze manier voelt niet echt prettig. Ontspan je lippen dus vooral en druk ze niet strak op elkaar. Je kan ze ook een beetje open doen. Begin daar en zie waar de kus je brengt.

Ga voor afwisseling

Alleen maar met de lippen op elkaar gaan is natuurlijk niet echt zoenen. Er moet dus wel iets van afwisseling plaatsvinden. Dit kun je doen door je focus af te wisselen tussen de boven- en onderlip. Je kan ook het tempo opvoeren of juist later weer wat rustiger aan doen. Als je het aandurft kan je ook een beetje op de lip van de ander bijten. Zo hou je de zoen spannend voor zolang het duurt.

Doe rustig aan met je tong tijdens het zoenen

Een belangrijke speler tijdens het zoenen is je tong. Een fout die veel mensen maken is dat ze gelijk iets te enthousiast hun tong gaan gebruiken. Dit kan voor je zoenpartner een flinke afknapper zijn. Zodra de tong wordt geïntroduceerd in de zoen, begin dan rustig. Ga mee in de manier waarop de ander hun tong gebruikt. Zo vinden jullie een ritme dat voor jullie werkt.

Denk er niet te veel over na

Dit spreekt natuurlijk voor zich! Maar als je er te veel over nadenkt voelt de zoen onnatuurlijk. Geef je over aan het moment en zie waar het naar leidt. Zo blijft het iedere keer weer intiem en spannend.