Masturberen is gezond!

Intiem door Madelon
Voel je jezelf soms een beetje futloos, zwakjes of unhealthy? Sla dan de hand aan jezelf! Uit onderzoek is gebleken dat masturberen goed voor de gezondheid en het welzijn van de mens is. Neem dus gerust even de tijd voor jezelf?

Een Iraans onderzoek heeft het aangetoond: masturbatie is goed voor je! Onder andere hooikoortsklachten zouden kunnen afnemen door zelfbevrediging. Een Iraanse neuroloog baseert dit op het feit dat de neus en de geslachtsorganen gelinkt zijn aan hetzelfde deel van het zenuwstelsel dat de reflexen regelt. Ook op andere vlakken heeft masturbatie, volgens de onderzoekers, een helende werking.


Niet alleen in het buitenland, ook in eigen land is al weleens onderzoek gedaan naar zelfbevrediging en orgasmes. In Groningen werden bijvoorbeeld al eens hersenscans gemaakt van hersenen tijdens een orgasme. Die bleken overeenkomsten te bevatten met hersenen die onder invloed waren van heroïne ? dit dankzij het vrijkomen van de stof dopamine tijdens een orgasme.

Nóg een reden om morgen eens lekker lang 'uit te slapen'. Je werkt zo aan jezelf: het is bewezen! Helemaal niet vervelend...

De grote vraag is natuurlijk: hoe vaak sla jij de hand aan jezelf...?