Interessant! Zoveel bedpartners heeft de gemiddelde Nederlander

Intiem door Anne-Fleur

Hoeveel bedpartners je hebt gehad maakt natuurlijk helemaal niks uit. Iedereen mag lekker doen waar 'ie zin in heeft en there are no judgements here. Toch is het wel grappig om te weten hoe Nederlanders scoren (pun intended) op het gebied van bedpartner-aantallen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederland op nummer 33 staat in de lijst van bedpartner-aantallen in de wereld.

Gemiddeld aantal bedpartners Nederland

Een studie van TooTimid onderzocht het gemiddeld aantal bedpartners van 46 landen in de wereld. Dan scoort Nederland het op nummer 33 misschien onverwachts laag. In ons land hebben mensen namelijk gemiddeld zeven sekspartners. Het wereldwijde gemiddelde is negen bedpartners - net eronder dus!

Andere landen

Oké oké, not bad. Maar hoe ziet dat er in andere landen uit dan? Nou, ook daar hebben wij de gegevens van gevonden. Het is gebleken dat Turkije het land is met gemiddeld de meeste sekspartners. Dit is dan juist weer verrassend, aangezien dit land conservatiever oogt. We hebben een lijst met de meeste én minste bedpartners per land.

Landen met de meeste bedpartners

 1.  Turkije: 14,5
 2. Australië: 13,3
 3. Nieuw-Zeeland: 13,2
 4. IJsland: 13
 5. Zuid-Afrika: 12,5
 6. Finland: 12,4
 7. Noorwegen: 12,1
 8. Italië: 11,8
 9. Zweden: 11,8
 10. Zwitserland en Ierland: 11,1

Landen met de minste bedpartners

Het land dat de minste sekspartners heeft is India. Niet zo heel gek misschien als je een kijkje neemt in de cultuur. Ook china heeft een laag getal op de lijst. Opmerkelijk hier, is dat de top 5 met minste bedpartners allemaal in Azië liggen. Wij denken dat dat heeft te maken met de cultuur, alhoewel Turkije dan als uitzondering zou gelden. Interessant!

 1. India: 3
 2. China: 3,1
 3. Vietnam: 3,2
 4. Hongkong: 3,7
 5. Indonesië: 5,1
 6. Slowakije: 5,4
 7. Maleisië: 5,8
 8. Duitsland: 5,8
 9. Polen: 6
 10. Spanje: 6,1

Verenigde Staten en Canada

We weten de statistieken in Australië en Nieuw-Zeeland, maar hoe zit dat dan in de Verenigde Staten en Canada? Wij verwachten dat het aantal er wel iets boven zal liggen, maar waarschijnlijk zijn er ook geen grote uitschieters. Het is in ieder geval leuk om te weten wat de gemiddelde Nederlander uitspookt in zijn leven, niet? Nogmaals, als je geen zeven bedpartners hebt of juist meer, is dat helemaal niet raar of not done. We don't judge.