Beauty / Haar
Haar

Ik haat de kapper

Reageer 0
Er zijn veel mensen die dolgelukkig worden van de kapper. Ik behoor niet tot die groep. De kapper knipt mijn haar altijd net te kort, stylet mijn haar als een poedel, smeert me dure producten aan en troggelt me mijn geld af.

Een tijdje geleden was het weer zo ver. Mijn haar was lang en het glansde, maar als ik naar mijn vriendinnen keek, vond ik mijn eigen haar saai. Er zit namelijk geen model in. Zij hebben leuke pony?s en mooie laagjes. En ik? ik heb lang haar. Dat was het. Dus er moest iets gebeuren.

Josje-pony
Omdat ik parttime juf ben van kinderen onder de zes jaar oud, heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met K3. En ook met Josje. Josje heeft een heel leuk kapsel, een vlotte pony en een mooie lengte. Dat leek mij ook wel wat. Dus maakte ik een foto met mijn telefoon van Josjes kapsel en wandelde enthousiast richting de kapper.

?Hallo! Ik wil een pony!?
- ?Oké, dat kan!?
?Maar ik heb nog geen pony??
- ?Oh, dan moet je dus wel even nadenken over een aantal dingen.?

Meteen was mijn blije K3-stemming weg. De kapper somde zaken op als mijn hele kapsel kortknippen, er een andere kleur indoen, highlights, lowlights. De opties begonnen me te duizelen.

K3-fan
Maar de kapper had zelfs al een prijsopgave gemaakt. Waar ik normaal gesproken erg assertief ben, veranderde ik hier in een K3-fan. Een klein, onzeker meisje dat het liefst wilde dat mama dit voor haar op zou lossen.

Preek
Kapper had bedacht dat ik een schuine pony zou krijgen. De Josje-pony zat er niet in, volgens hem. Daar was mijn haar te lang voor en dan zou het gek staan. Braaf hing ik mijn jas op en ging ik in de kappersstoel zitten. Hij besloot mijn haar te wassen, wat ik twee uur eerder zelf al had gedaan. Vervolgens kreeg ik een preek: mijn puntjes waren dood, ik mocht mijn stijltang niet zo vaak meer gebruiken en ik zou veel beter af zijn met andere haarproducten. En je raadt het nooit: die verkochten zij in de zaak! Lucky me!

Kutkappers
Na het wassen ging de kapper los op mijn haar. Eerlijk is eerlijk: van de achterkant heeft hij van de lengte inderdaad niet schandalig veel afgehaald. Maar de zijkanten zijn gehalveerd. En natuurlijk een schuine pony. Die op zich best leuk is, maar IK WILDE EEN JOSJE-PONY. Overigens durfde ik daar niets van te zeggen. Glimlachend haalde ik na afloop mijn pinpas door de gleuf om een veel te hoog bedrag af te rekenen en ik voelde me genaaid toen ik de zaak uit liep. Kutkappers.

Iets veranderd? Huh?
Bij thuiskomst liet ik mijn nieuwe coupe vol trots aan mijn lief zien. Ik moest toch wat. De lieverd had niet door dat er iets veranderd was. En dat voor ruim ?60,-!

Huppelend de deur uit
De volgende dag ging ik naar de buurtkapper. Een aardige vrouw die mij tijdens het knippen op de hoogte bracht van haar drugsverslaafde zoon. Binnen vijf minuten was ze klaar en had ik mijn Josje-pony. Ik moest vijf euro afrekenen en ging huppelend de deur uit. Zo kan het ook!

Hoe zit dat bij jullie? Blije kapper-gangers of hetzelfde gevoel als je naar de tandarts moet voor een wortelkanaalbehandeling?

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 11 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Dèsi-Belle

  Ik ga niet graag naar de kapper. Veel te lang zitten voor die spiegel waar zo'n lamp bovenhangt waardoor je eruit ziet als een zombie. Dan krijg je die ongemakkelijke gesprekken met de kapster waar je helemaal niet op zit te wachten.. En inderdaad, 9 van de 10 keer is het resultaat niet helemaal wat je ervan verwacht en is het bedrag wat je betaalt veel te hoog.
  Bij mijn haar hoeven altijd alleen maar de puntjes geknipt te worden, en dit doet mijn stiefmoeder voor mij. Als ik het een keer wil verven dan laat ik dit ook door mijn stiefmoeder of door een vriendin doen.

 • Quinn

  DT-FOUT !!!

  De verleden tijd van glanzen is glansde, niet glanste!

 • DesireeMelanie

  Ergens gaat hier iets niet goed... Mijn ervaring met een goede kapper is, dat je naar binnen stapt, zegt wat je wilt, eventueel met een plaatje (ik ben gek op plaatjes!), waarop de kapper zegt of dat kan of niet bij jouw gezicht/teint/haarsoort/etc, en er mee aan de slag gaat. Mijn kapper vertelt altijd hoe ze het aan gaat pakken, en neemt het eerst met me door als ze iets een beetje anders wil doen.
  Jíj bent de klant, de kapper staat in dienst van jou, en moet dus precies doen wat jij wilt, mits dat haalbaar is, natuurlijk. Jij bent niet zijn blanco canvas waarop hij los kan gaan om een nieuw kunstwerk te creëeren.

  Mijn vriendin had dat ook altijd bij haar kapper.
  1. het duurde veel te lang, ze zat er zo 2, 3 uur voor een simpele knipbeurt
  2. Het was nooit zo geknipt zoals zij bedoeld had
  3. De verf liep nog wel eens door...
  4. Ze betaalde ontzettend veel.
  Toen heb ik haar mijn kapper uit laten proberen, en toen zag ze dat het ook anders kon. Voor ? 18,- ben ik klaar, heb ik een compleet nieuw geknipte coupe, met styling en soms wasbeurt erbij. Voor verven ben ik natuurlijk meer kwijt, maar ook dat valt mee. Onlangs heb ik mijn donkerblonde haar platina-wit laten verven, dat kost me dan ?70 (en 3 uur zitten, dat dan weer wel).

  Dus, mijn advies: blijf bij je buurtkapper als zij wél doet wat jij wilt, voor een redelijke prijs.

 • Madeliefje49

  Nee ,ik ga graag naar de kapper...

 • laura

  Mijn kapper knipt het precies zoals ik hebben wil, als ik alleen dode puntjes er af wil hoef ik geen boblijn te verwachten ;) en dat voor ?10,- per knipbeurt!

 • -:+:-

  Ik ben nou nog nooit naar een kapper geweest, maar dat komt nog wel een keer.

 • MissLela

  nee in mijn ervaring gaat het zelden mis...en ik denk altijd ah het groeit wel weer aan als het niet gelijk is wat ik er van verwachte (soms past n kapsel gewoon niet bij je gezicht ook al stond het zo leuk in dat tijdschrift) maar meestal weet ik precies wat ik wil en vertel ik ze dat voordat ik ga zitten terwijl ik ze duidelijk aan kijk en ga zelden teleurgesteld weg gebeurt dit meer dan 2x zoek ik een andere kaper die wel luistert

 • devi

  aaw, dit herken ik zo. gelukkig ben ik nu sterk genoeg om de andere bijzaken te weigeren. Als ik mn haren al1 wil bij knippen vanwege de dooie punten..dan wil ik al1 dat. Vragen ze me ook dat ze het moeten wassen en nog meer..en dan zeg ik: nee ik wil al1 mijn dooie punten knippen :)
  how nice van de buurtkapper :)

 • wendelien

  Daar ga je toch nooit meer heen hé. Blijf in het vervolg gewoon bij je buurtkapper, die geeft je advies en knipt je zoals je het zelf aangeeft.
  Ik laat mijn haar knippen bij een thuiskapster hier in de buurt, een gezellig mens die je onder het knippen bijpraat over de roddels in de buurt.
  En, ook aangenaam is de prijs wat ze rekent, maar ?15,-!

 • Karin

  Hier precies hetzelfde! Haat aan kappers!

 • alexanouk

  .....uuuuuhhh is het niet beter op zoek te gaan naar een ander dan ?

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen